Την είδηση του θανάτου του Ντέμη Ρούσσου, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 69 ετών, μετέδωσε μέσω μηνύματος στο Twitter , ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας.
Ο θάνατος του Έλληνα καλλιτέχνη δεν έγινε νωρίτερα γνωστή, καθώς η οικογένειά του δεν το επιθυμούσε, λόγω των προγραμματισμένων εκλογών.

Ο Ντέμης Ρούσσος
Ο Ντέμης Ρούσος, ήταν τραγουδιστής και καλλιτέχνης, διεθνούς φήμης.
Έγινε γνωστός στο κοινό στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το συγκρότημα Aphrodites Child στο οποίο έκανε φωνητικά και έπαιζε κιθάρα και μπάσο.
Εκτός από τον ίδιο, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και νωρίτερα σε άλλα συγκροτήματα.
Οι δύο καλλιτέχνες συνέχισαν την κοινή τους πορεία, ακόμα και όταν το συγκρότημά τους διαλύθηκε και ακολούθησαν όλοι σόλο καριέρα.
Ο Ρούσος είχε πολλές ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του, τόσο στα ελληνικά, όσο και τα αγγλικά.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 είχε μια σύντομη συνεργασία με τον συνθέτη Δήμο Μούτση με πιο γνωστή τη διασκευή του τραγουδιού «Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε», ενώ ο δίσκος του Demis, έγινε χρυσός στην Αμερική.

Η φήμη του στο εξωτερικό ήταν τέτοια, που τον Σεπτέμβριο του 2013 παρασημοφορήθηκε από το Γαλλικό Κράτος και έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.
Ο Ντέμης Ρούσσος γεννήθηκε και μεγάλωσε την Αλεξάνδρεια, αλλά ήρθε τους γονείς του στην Ελλάδα, όταν εκείνοι έχασαν την περιουσία τους.
Το καλλιτεχνικό «μικρόβιο» πέρασε στον Ρούσσο από νεαρή ηλικία, μιας και η μητέρα του ήταν καλλιτέχνης, γνωστή με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.
Ο ίδιος είχε παντρευτεί και είχε μια κόρη, την Έμιλυ, που αγαπούσε πολύ και ήταν στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πηγή : mixanitouxronou.gr