Την περασμένη Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 η σχολή χορού της Αλεξάνδρας Μπούρα “School of Art” έδωσε την ετήσια μαθητική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας.

Το θέατρο πλημμύρησε με κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει μια πραγματικά καταπληκτική παράσταση. Οι μαθητές της σχολής παρουσίασαν το έργο μπαλέτου η «Μπαγιαντέρα» (La Bayadere) σε τέσσερις σκηνές του Γάλλου χορογράφου Marius Petipa σε μουσική του Ludwig Minkus. Το έργο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ρωσία το 1877.

Άλλη μια φορά η Αλεξάνδρα Μπούρα κατάφερε να ξεχωρίσει με την δουλειά της, το αποτέλεσμα άξιζε κάθε ώρα που εργάστηκαν σκληρά δασκάλα και χορευτές. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε και στην παράσταση του σύγχρονου χορού, όπου η χορογραφία της Αλεξάνδρας Μπούρα μαζί με την μουσική σύνθεση των Κωνσταντίνου Κουιμουντζή και Διονύση Φερεντίνου άφησαν έκπληκτους και ενθουσιασμένους όλους τους θεατές!

Δούλεψε με τους χορευτές και τους μουσικούς πάνω στη θεωρία της Alice Miller, η οποία μεταξύ άλλων ερεύνησε τις αιτίες και τις συνέπειες των τραυμάτων της παιδικής ηλικίας: “Κάποτε θα γνωρίζει όλος ο κόσμος, ότι η ανθρώπινη βαναυσότητα δεν είναι έμφυτη αλλά παράγεται και διδάσκεται στην παιδική ηλικία. Η πρώτη εντολή θα έπρεπε να ορίζει: Τίμα τα παιδιά σου ώστε να μη χρειάζεται να κτίσουν μέσα τους τοίχους προστασίας απέναντι στον παιδικό πόνο και να αμύνονται αργότερα απέναντι σε φανταστικούς εχθρούς με φρικτά όπλα που μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο.”

Το αποτέλεσμα επί σκηνής πραγματικά την δικαίωσε. Συγχαρητήρια για αυτό το θέαμα!

Η παράσταση ολοκληρώθηκε με το τρίτο μέρος όπου οι θεατές παρακολουθήσαν χορούς όπως Break Dance, Hip Hop, Jazz και Salsa!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εξέφρασε η Αλεξάνδρα Μπούρα σε όλους τους χορευτές, σε όσους την στήριξαν και την στηρίζουν, συνεργάτες και βεβαίως σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν με τη συμμέτοχη τους να πραγματοποιηθεί η παράσταση. Ιδιαίτερη αναφορά και στην αδελφή της Αναστασία για την βοήθεια και την υποστήριξη που της προσφέρει.