Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις απαράδεκτες αναφορές του υφυπουργού απο το βήμα της Βουλής.

Ο Γιώργος Στύλιος, σε ένα «θερμό επεισόδιο» με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη της είπε «θέλετε Κασιδιάρη».

Ο κ. Στύλιος κλήθηκε στο Μαξίμου από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος και τον ενημέρωσε για την απόφαση του πρωθυπουργού. Σε λίγη ώρα αναμένεται και η τυπική ανακοίνωση της – αναγκαστικής – παραίτησής του.

Από την πλευρά της η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του Γιώργου Στύλιου. δήλωσε: «Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο».

Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε την επίθεση Στύλιου στην κ.Κανέλλη, χαρακτηρίζοντάς την «τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

Σε πλήρη αποδοκιμασία της ανάρμοστης συμπεριφοράς του Γ. Στύλιου προχώρησε και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Πηγή: thetoc.gr