ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ = 1-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Ήταν η τρίτη φορά από την αρχή του πρωταθλήματος που ο Παλλευκάδιος δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Στα ματς με Κομπότι και Αμύνταιο προηγήθηκε, ωστόσο έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Με αντίπαλο τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ο Παλλευκάδιος δεν κράτησε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα ματς που είχε φάσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ. Η ήττα αυτή βύθισε την λευκαδίτικη ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα, σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο που ψάχνει την πρώτη νίκη της για να ανακάμψει ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά.

Ο Παλλευκάδιος προηγήθηκε στο 15′, όταν ο ΧΖ Κοκόλης πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Μολώνη, γύρισε στον Κοτσόλι και αυτός με σουτ στον ουρανό των διχτύων σημείωσε το 1-0, γκολ που ήταν το πρώτο του επίσημο με την φανέλα του Παλλευκάδιου. Ακολούθησαν ένα απευθείας φάουλ για τον Εθνικό που κατέληξε άουτ και μία κεφαλιά που αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Καραπιπέρη, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Κολοβό και Κοτσόλι. Στο 39′ ο ΧΖ Κοκόλη επιχείρησε ατομική προσπάθεια, εισήλθε στην περιοχή από θέση αριστερά, μόλις όμως πραγματοποίησε ντρίμπλα στον Κορρέσι, αυτός τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής αντί να δείξει την άσπρη βούλα του πέναλτι, έδειξε κίτρινη στον παίκτη του Παλλευκάδιου, “βγάζοντας” τους γηπεδούχους από τα ρούχα τους.

Στην δεύτερη καλή φάση του Εθνικού στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καραπιπέρης απέκρουσε την πρώτη προσπάθεια, στην δεύτερη όμως, που ήταν κεφαλιά του Ντανάι, δεν τα κατάφερε και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Στην συνέχεια ο Παλλευκάδιος πίεσε εκ νέου, με τον Ντιμιτρόφ να μην βρίσκει δίχτυα, ενώ λίγο μετά, στο 73′ ο Λάππας με αριστερό σουτ στην γωνία του Καραπιπέρη πέτυχε το 1-2. Η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς ξεκίνησε από το πόδι του Τριάντου σε σουτ έξω από την περιοχή που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μολώνη στο 78′, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ντιμιτρόφ αστόχησε από κοντά να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας πολύ σημαντική ευκαιρία για να πετύχει το 2-2.

ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Καραπιπέρης, ΧΣ Κοκόλης, Τσέλας (80′ Κούτσικος), Βλάχος (46′ Γουριώτης), Τριάντος, Φλούδας, ΧΖ Κοκόλης, Κουμπής (64′ Μουρεχίδης), Κολοβός, Κοτσόλι, Ντιμιτρόφ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Ν. Λάππας): Μολώνης, Χρήστου, Κορρέσι, Δημουλάς, Παπαρούνης, Ντούσκας (46’Καραγκούνης (90′ Παπακίτσος), Μανιώτης, Μαλλάτος, Ντανάι, Λάππας (86′ Βασίλας), Μάγγος (76′ Γατσέλος).