Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, στα Παλαιά Ανάκτορα στην Κέρκυρα το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων όπου για πρώτη φορά συμμετείχε η παιδική χορωδία του Ορφέα Λευκάδας.

dsc_0387

 

Ότι και να πούμε είναι λίγο για να περιγράψει την μαγεία και τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν οι παιδικές φωνές του Ορφέα στο Φεστιβάλ.

dsc_0352

Η αποστολή του Ορφέα στην Κέρκυρα μαζί με γονείς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είτε αυτό αφορά την οργάνωση από πλευράς Ορφέα, είτε την αφοσίωση που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στα παιδιά η δασκάλα Ελένη Περδικάρη μαζί με τον δάσκαλο της θεωρίας Μουσικής Χάρη Οικονόμου όπως επίσης και η Νικολίνα Σταματοπούλου, η οποία συνόδευσε την χορωδία στο πιάνο.

dsc_0460

Οφείλουμε όμως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά και στον Αποστόλη Καραβία, μέλος ΔΣ του Ορφέα,  ο οποίος όχι μόνο δεν άφησε λεπτό τα παιδιά και τους γονείς από τα μάτια του, αλλά εκπροσώπησε επάξια τον Ορφέα σε όλη την διοργάνωση.

dsc_0526

Από το πρωί του Σαββάτου οι μικροί χορωδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κέρκυρας και με το δικό τους τρόπο προσκάλεσαν τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν την απογευματινή παράσταση. Την παρέλαση όλων των παιδικών χορωδιών συνόδεψε η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, δίνοντας ξεχωριστό τόνο στη διοργάνωση.

dsc_0307

Είχε προηγηθεί ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας με εισηγήτρια την καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιράντα Καλδή, με θέμα τη χορωδιακή μουσική και τα παιδιά, την οποία παρακολούθησαν τα μέλη όλων των χορωδιών.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, στα Παλαιά Ανάκτορα.

dsc_0509

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη Χορωδία Κέρκυρας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και πραγματικά μάγεψε το κοινό.

Οι παιδικές φωνές και οι φωτισμοί δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στα Παλαιά Ανάκτορα και γοήτευσαν τους χορωδούς και τους συνοδούς τους που ήρθαν στην Κέρκυρα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ.

Συγκεκριμένα πήραν μέρος οι χορωδίες:

1 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΕΥΗΧΟΝ»ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Διευθύνει : κ. Παναγιώτα Παυγέλου

dsc_0278

 

2 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (ALLIANCE FRANCAISE). Διευθύνει : κ. Άγγελος Μουρελάτος

dsc_0349

 

 

3 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΡΦΕΥΣ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Διευθύνει : κ. Ελένη Περδικάρη

dsc_0289

4 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΞΩΝ. Διευθύνει : κ. Αntony Ivanov

dsc_0414

5 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Διευθύνει : κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου.

dsc_0502

Καλωσορίζοντας τις παιδικές χορωδίες, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί παρά τις αντιξοότητες, το Φεστιβάλ πήρε σάρκα και οστά, φέρνοντας κοντά παιδιά από τα Ιόνια Νησιά και δείχνοντας στη νεολαία το δρόμο να ασχοληθεί με τον πολιτισμό, που στα Ιόνια Νησιά, αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

dsc_0395

“Η εκδήλωση αυτή, όπως και το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ιονίων Νήσων, έχουν κοινά καθώς απευθύνονται στη νεολαία των Ιονίων Νήσων και δημιουργούν δέλεαρ για τους μικρούς Ιόνιους να λάβουν μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε μικρές εστίες συγκέντρωσης και συνεργασίας της νεολαίας των νησιών μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε κάθε χρονιά, να προσφέρουμε περισσότερο και να κάνουμε θεσμό αυτές τις εκδηλώσεις”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ευχαριστώντας τη Χορωδία Κέρκυρας για τη συνεργασία και την καθοριστική της συμβολή στη διοργάνωση και συγχαίροντας τους μικρούς χορωδούς, τους μαέστρους των Χορωδιών και όλους τους συντελεστές.

Η αυλαία στο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων έπεσε με όλα τα παιδιά να ερμηνεύουν από κοινού το τραγούδι «Που να σε βρω» του Σταμάτη Σπανουδάκη.

dsc_0511

Δεν μπορούμε βέβαια να μην αναφερθούμε και στις παιδικές χορωδίες από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες καθεμιά ξεχωριστά ήταν εξαιρετικές με την Κέρκυρα να έχει εντυπωσιάσει το κοινό ιδιαιτέρως.

 

dsc_0517

Συγχαρητήρια αξίζουν στην δασκάλα Ελένη Περδικάρη και σε όλα τα παιδιά, τα οποία όχι μόνο έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, αλλά απέδειξαν πως η Λευκάδα έχει πλέον μια παιδική Χορωδία, η οποία μπορεί να σταθεί και να μας εκπροσωπεί επάξια πάνω στην σκηνή. Για αυτό μπορούμε και είμαστε χαρούμενοι και πολύ περήφανοι.

Ραντεβού του χρόνου, στην 3η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων!

dsc_0509