ΠΛΕΪ ΟΦ

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ = 1-0

Ήταν ένα κακό ποιοτικά ματς, που έκανε ουδέτερους φιλάθλους να μετανοιώσουν για την απόφασή τους να δουν από την κερκίδα τον “τελικό” του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας. Οι ουδέτεροι λοιπόν δεν ικανοποιήθηκαν, αυτό όμως ελάχιστα απασχολεί τους φίλους του Τηλυκράτη που είδαν την ομάδα τους να φτάνει στο στόχο της. Με ένα γκολ σε ένα ματς που κρίθηκε δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο Τηλυκράτης ανακηρύχτηκε πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Π-Λ για την σεζόν 2015-2016.

Ο γηπεδούχος εξαιτίας της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην λήξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν, μπήκε από την αρχή με την σκέψη να μην επιτρέψει στους πλάγιους παίκτες του Παλλευκάδιου να κάνουν παιχνίδι. Αφού το κατάφερε αυτό, επόμενη επιδίωξή του ήταν να κάνει παιχνίδι με τον Δημουλιά. Κάτι τέτοιο δεν στάθηκε εφικτό, γεγονός που στέρησε από την Τηλυκράτη την δυνατότητα δημιουργίας φάσεων. Ο όποιος ρυθμός είχε το ματς έως το 25′, άλλαξε προς το χειρότερο στο υπολειπόμενο διάστημα του πρώτου μέρους. Απόρροια αυτής της εξέλιξης ήταν να δούμε ένα ματς που είχε σε όλο το πρώτο 45λεπτο μόλις μία καλή προσπάθεια για κάθε ομάδα. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου παίχτηκε ματς κέντρου, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν εναγωνίως κενά στην αντίπαλη άμυνα. Το αδύναμο σουτ του Σιδέρη στο 49′ και η κεφαλιά που κατέληξε άουτ στο 52′ από τον Κολοβό έφεραν μια ελπίδα για κάτι καλύτερο. Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παλλευκάδιου στο 58′ για χέρι του Σ. Καταγή στο κέντρο του γηπέδου σε φάση που ο ΧΖ Κοκόλης θα έφευγε μόνος προς την εστία του Σκιαδά (ο διαιτητής είπε ότι δεν είδε την κίνηση του παίκτη του Τηλυκράτη και άφησε το ματς να εξελιχτεί) έφερε μια σχετική αναστάτωση. Το σουτ του ΧΖ Κοκόλη στο 77′ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ αμέσως μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κτενάς. Με τους φιλοξενούμενους που ήθελαν μόνο νίκη να έχουν γεμίσει την επίθεσή τους και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των επιθετικών τους, το ματς απέκτησε “άργια” ομορφιά στα τελευταία λεπτά. Οι τελευταίες ελπίδες του Παλλευκάδιου για να “σπάσει” το καταδικαστικό γι’ αυτόν 0-0 εξανεμίστηκαν στο 94′, όταν ο Περιστέρης έδωσε πάσα έτοιμο γκολ στον Μακρυγιάννη. Αυτός με πλασέ νίκησε τον Μπάμπη, πέτυχε το 1-0 και “τελείωσε” το ντέρμπι τίτλου.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Σκιαδάς, Βρεττός (59′ λ.τ. Σκαμνέλος), Σ. Καταγής, Λ. Καταγής, Ιασωνίδης, Ορφανός (37′ λ.τ. Περιστέρης), Μακρυγιάννης, Κτενάς, Σιδέρης (67′ Γεωργάκης), Γ. Καταγής, Δημουλιάς.

ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Μπάμπης, Τσελάι, ΧΣ Κοκόλης (83′ Γουριώτης), Βλάχος (73′ Κόκκαλης), Τριάντος, Φλούδας, ΧΖ Κοκόλης, Μπαλή, Κολοβός, Χασακής (73′ Τουλκερίδης), Κούσης.