Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας στέλνει τον Τηλυκράτη μακριά από το “σπίτι του” για πρώτη φορά την φετινή σεζόν. Το ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΣ Σφακιωτών πρόκειται να διεξαχθεί στο γήπεδο Σφακιωτών, αφού αυτό έχει δηλώσει η ομάδα της πόλης ως εναλλακτική λύση για παρόμοιες περιπτώσεις που υπάρχει θέμα ακαταλληλότητας του Σταδίου. Το εν λόγω γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ως έδρα του Τηλυκράτη, προστίθεται και αυτό στον κατάλογο με τα γήπεδα εκείνα που το σωματείο της πόλης έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα του την τελευταία 15ετία.
Αυτό που έχει φιλοξενήσει -περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο- τον Τηλυκράτη, είναι του Νυδρίου την εποχή που αυτό ήταν ξερό και γίνονταν η πρώτη τοποθέτηση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Τότε (σεζόν 1999-2000) ο Τηλυκράτης ήταν στον 2ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και είχε αντιμετωπίσει στο “κλουβί” του Νυδρίου ομάδες όπως ο Αιολικός Μυτιλήνης, ο Απόλλων Καλυθιών Ρόδου, ο Αιγέας Πλωμαρίου, ο Πατραϊκός, η Αχαϊκή, ο Παναργειακός, ο Πάμισος, ο Αστέρας Βλαχιώτη, η Ζάκυνθος και άλλες. Την σεζόν 2000-2001 (και για όσο διάστημα συνεχίζονταν οι εργασίες κατασκευής χλοοτάπητα στην Λευκάδα), στο Νυδρί είχαν φιλοξενηθεί ομάδες όπως η Νίκη Βόλου, ο Ποσειδών Νέων Πόρων Πιερίας και άλλες.
Την περίοδο επιστροφής του Τηλυκράτη από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Δ’ Εθνική (σεζόν 2005-2006), όπου συνδυάστηκε με την πρώτη ανακατασκευή του χλοοτάπητα, το λευκαδίτικο σωματείο είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο Πρέβεζας (ένα ματς, αυτό με αντίπαλο την Σελεύκεια Θεσπρωτίας) και το γήπεδο Αγ. Νικολάου (ναι σωστά διαβάσατε, το γήπεδο Αγ. Νικολάου στο οποίο έπαιξε ματς Δ’ Εθνικής με αντίπαλο το Ελαιόφυτο Αιτωλοακαρνανίας).
Η τελευταία έξοδος του Τηλυκράτη από το “σπίτι του”, πριν δηλαδή από αυτή που θα επιχειρήσει στο γήπεδο Σφακιωτών, ήταν και πάλι στην Πρέβεζα, κατά την δεύτερη θητεία του στην Γ’ Εθνική. Αντίπαλος τότε σε ματς Κυπέλλου ήταν η Καβάλα που προέρχονταν από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.