Σε μια ακόμη κίνηση φιλανθρωπίας αλλά και ένδειξης για το πόσο αγαπάει την Ελλάδα και τη Λευκάδα προχώρησε ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται ύστερα από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου συμφώνησε να αναλάβει την χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες. Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα σχετικά με την νέα φιλανθρωπία του Ρώσου μεγιστάνα προς τους Λευκαδίτες.

Όπως λοιπόν τονίζεται, χάρη στον κ. Ριμπολόβλεφ, θα καλυφτούν θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο Λευκάδας μιας και η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε και οι ελλείψεις σε δυναμικό είναι γνωστές. Έτσι ο Ρώσος μεγιστάνας θα διαθέσει το ποσό των 20.000 Ευρώ ώστε το νοσοκομείο να μπορέσει να προσλάβει δύο έως τέσσερεις γιατρούς οι οποίοι θα παραχωρηθούν, όπως μας ενημερώνουν, στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες με προοπτική χρόνου ώστε να καλυφθούν άμεσα σημαντικές ανάγκες, κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία.

Μια γειτονιά είμαστε…..

Όλη αυτή η φιλανθρωπία μας προέκυψε μετά από πρόταση του ιατρικού συλλόγου Λευκάδας και συγκεκριμένα του προέδρου λόγω της αγωνίας του για την τύχη του νοσοκομείου. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ επειδή και αυτή με τη σειρά της νιώθει κομμάτι της κοινωνίας μας και έχει εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Λευκάδας, με χαρά μας προσφέρει το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να προληφθούν γιατροί στο νοσοκομείο.

Μην ξεχνάμε ότι πέρσι με το μεγάλο πάρτι ο κος Ριμπολόβλεφ έδειξε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός πως καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου ένα ολόκληρο νοσοκομείο ήταν επί ποδός. Αυτά δεν ξεχνιούνται βέβαια…. Τώρα έχουμε άλλο θάρρος να τον προσεγγίζουμε τον κ. Ριμπολόβλεφ. Μια γειτονιά είμαστε…..

Ούτε η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» δεν είχε τέτοια τύχη.

Πόσο «τυχερή» είναι η Λευκάδα λοιπόν που υπάρχει ένας Ρώσος μεγιστάνας στον οποίο μπορούμε κάθε φορά που νιώθουμε την ανάγκη να του στέλνουμε ένα e-mail και αυτός με τη σειρά του χωρίς δεύτερη σκέψη να ανταποκρίνεται…. Ούτε η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» δεν είχε τέτοια τύχη.

Επίσης εντύπωση προκαλεί και ο βουλευτής Λευκάδας κος Γρηγόρης με την στάση που κρατάει σε αυτήν την υπόθεση καθώς είναι βουλευτής ο οποίος εκλέχτηκε με ένα κόμμα το οποίο προασπίζεται τον χαρακτήρα της δημόσιας Υγείας, σε μια κυβέρνηση που δεν θέλει τους ιδιώτες μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και πάει λέγοντας…..

Μην ξεχνάμε τον αγώνα που θα δίναμε όλοι μαζί ώστε το κράτος να ανταποκριθεί στην υποχρέωση του για δημόσια υγεία, όταν πολλοί εκ των κυβερνώντων και τοπικά ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση. Πόσο έκθετους αφήνει όλη αυτή η ιστορία το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ αν ευσταθούν τα όσα έχουμε ακούσει.

Ότι βρέθηκε δηλαδή κάποιος να τους βγάλει από την δύσκολη θέση και να μην χρειαστεί εν μέσω καλοκαιριού οι ίδιοι να βρουν τρόπο να καλύψουν τα κενά στο νοσοκομείο…

Ο Ριμπολόβλεφ την δουλειά του κάνει, φτάνει βέβαια να μην ζητήσει “ανταλλάγματα”….

Από την άλλη όλοι γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας κάνει σοβαρές προσπάθειες να εξυγιάνει το ΕΣΥ. Σίγουρα δεν έχει χρήματα για γιατρούς, ούτε για οινόπνευμα δεν έχουν και όλοι ξέρουμε ποιοί φταίνε για αυτό. Οι δωρεές σε γενικές γραμμές είναι ευπρόσδεκτες. Θα ήταν προτιμότερο να μην υπάρξουν γιατροί  καθόλου? Ο Ριμπολόβλεφ την δουλειά του κάνει, φτάνει βέβαια να μην ζητήσει “ανταλλάγματα”….

Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι όντως έχει ζητηθεί από το Υπουργείο να καλύψει τα κενά, ότι ο ιατρικός σύλλογος αλλά και ο βουλευτής καθώς και ο Διοικητής έχουν κάνει τα πάντα, έχουν ζητήσει γιατρούς και δεν έρχεται κανένας στην Λευκάδα…. άρα «μοιραία» κατέληξαν αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος χρηματοδότησης, στον κ. Ριμπολόβλεφ.

Εδώ η χώρα καταρρέει να πούμε όχι σε έναν άνθρωπο ο όποιος μπορεί να μας βοηθήσει;

Και τι είναι όλα αυτά μπροστά στο να καλυφτούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου… Γιατί πάνω από όλα «όλοι» οι εμπλεκόμενοι την υγεία και τον άνθρωπο έχουν στο νου τους. Εδώ η χώρα καταρρέει να πούμε όχι σε έναν άνθρωπο ο όποιος μπορεί να μας βοηθήσει;

Και ενώ ζούμε σε μια χώρα η οποία πνίγεται στην γραφειοκρατία σε συνεργασία βέβαια με τον βουλευτή Σταύρο Γρηγόρη, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είναι και ταμίας του συλλόγου, βρέθηκε και η φόρμουλα με την οποία οι γιατροί θα δουλέψουν στο νοσοκομείο. Έτσι θέλουν τουλάχιστον να μας κάνουν να πιστεύουμε….

Σε άλλους εύπορους Λευκαδίτες και εκατομμυριούχους απευθυνθήκαμε;

Και τίθεται βέβαια και ένα άλλο ερώτημα: σε άλλους εύπορους Λευκαδίτες και εκατομμυριούχους απευθυνθήκαμε; Αν όχι, από Σεπτέμβρη ξεκινούν τα σχολεία, και εκεί προβλέπεται μεγάλη έλλειψη, μήπως να ζητήσουμε και εκεί κάποια επιχορήγηση… μιας και η χώρα περνάει δύσκολες ώρες και λεφτά δεν υπάρχουν….

Κοτζάμ παγκόσμια προβολή μας κάνει – Σύντομα θα ζητείται από το «Σύλλογο των Ριμπολοβλαχέων» άγαλμα του νέου ιδιοκτήτη…

Το αρνητικό κλίμα πάντως που είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Λιμενάρχη να απαγορεύσει όλες τις ώρες της ημέρας και όλον το χρόνο την διέλευση κάθε επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι σίγουρα δεν άρεσε στον νέο ιδιοκτήτη του Σκορπιού. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι προσεγγίσθηκε καπετάνιος ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ότι άτυπα θα επιτρέπεται η διέλευση. Τώρα κατά πόσο όλο αυτό είναι νόμιμο θα μάθουμε εν καιρώ….

Εντυπωσιακές πάντως είναι οι προσπάθειες να αναδειχτεί ο Ρώσος ιδιοκτήτης του Σκορπιού σε σωτήρας της Λευκάδας χωρίς τον οποίο η Λευκάδα δεν θα απολάμβανε αυτή την παγκόσμια προβολή . Και τώρα δεν θα είχαμε ούτε γιατρούς!!! Για φαντάσου!!

Σύντομα βλέπω δίπλα στο άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση να ζητείται από το «Σύλλογο των Ριμπολοβλαχέων» άγαλμα του νέου ιδιοκτήτη…. Κοτζάμ παγκόσμια προβολή μας κάνει, να μην του στήσουμε ένα άγαλμα….;;;;

Βέβαια κρίνοντας από τα όσα λένε Λευκαδίτες πολίτες και στα Social Media μάλλον δεν βοηθά αυτός ο υπέρμετρος ενθουσιασμός γύρω από το πρόσωπο του κου Ριμπολόβλεφ, μάλλον κακό του κάνει…. ενώ ο ίδιος “μάλλον” δεν επιδιώκει αυτού του είδους την προβολή….

Η προβολή των πρόσωπων γύρω από αυτό το θέμα σίγουρα περισσεύει..

Μάλλον η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Κάθε μέρα βέβαια γίνονται δωρεές, κάθε μέρα κόσμος στηρίζει με τις πράξεις του και οικονομικά αλλά και όπως αλλιώς μπορεί εκεί που χρειάζεται.

Αν πραγματικά στόχος της όλης αυτής της ιστορίας ήταν το νοσοκομείο Λευκάδας τότε η προβολή των πρόσωπων γύρω από αυτό το θέμα σίγουρα περισσεύει…. Εκτός και αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις πίσω από όλο αυτό.

Το Υπουργείο διερευνά την υπόθεση, μπορεί τελικά να μην είναι τα πράγματα όπως μας τα παρουσίασαν

Εμείς πάντως επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να μας εξηγήσει γιατί δεν είναι σε θέση να παρέχει στο Νοσοκομείο Λευκάδας 20.000 για γιατρούς και αναγκάστηκε ο πρόεδρος όπως λέει λόγω της αγωνίας που έχει για το νοσοκομείο και λόγω αυτής της κρίσης , των χαμηλών μισθών και της δυσλειτουργίας της νομοθεσίας ….. να απευθυνθεί στον κ. Ριμπολόβλεφ.

Σε πρώτη φάση να πούμε πως η πρωτοβουλία για την δωρεά ήρθε σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας από τον κ. Ριμπολόβλεφ τον ίδιο. Πέρα από αυτό, όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα, το Υπουργείο διερευνά την υπόθεση και θα ενημερωθούμε εκ νέου διότι τα πράγματα μπορεί τελικά να μην είναι όπως μας τα παρουσίασαν.

«Το να δίνεις είναι καλύτερο από το να παίρνεις, γιατί το να δίνεις ξεκινά την διαδικασία του να παίρνεις.» Για να δούμε….