Σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, 17 Μαΐου 2015 ο 5ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος στην Λευκάδα μιας και σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών που άγγιξε τους 1000 δρομείς και στα τρία αγωνίσματα. Όπως ανέφερε επανειλημμένα και ο πρόεδρος του «Φίλανδρου» Σπύρος Μαραγκός ήταν ο πιο επιτυχημένος Ημιμαραθώνιος μέχρι τώρα και από πλευράς οργάνωσης και από πλευράς συμμετοχών.

Εξίσου πολλές ήταν και οι συμμετοχές των μικρών αθλητών Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίου στα 1.000μ που ξεκίνησε από το Κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο 5ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στον αδικοχαμένο Λευκαδίτη Φίλιππο Αραβανή, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Παρών και ο αδελφός του, Δημήτρης Αραβανής, ο οποίος ευχαρίστησε την διοργάνωση και θύμισε σε όλους πόσο σημαντικό είναι να ζεις και να αναζητάς καθημερινά την οικογένεια και τα άτομα που αγαπάς γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι η τελευταία φορά που θα τους συναντήσεις.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, οι οποίοι με την σειρά τους εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους και την αμέριστη στήριξη σε αυτό το θεσμό ο οποίος τελεί και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Την έναρξη του αγώνα έκανε ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Δρακονταειδής. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, εθελοντές, στους διοργανωτές αλλά και στην άψογη παρουσίαση του 5ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου από την Σοφία Αραβανή!

Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα παρακολουθήσουν και θα χειροκροτήσουν αυτό το ξεχωριστό και πολύ σημαντικό για την Λευκάδα αθλητικό γεγονός περισσότεροι Λευκαδίτες! Όλοι μαζί να δίνουμε δύναμη στους δρομείς που έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας να τρέξουν και να γνωρίσουν το νησί μας.