Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό γραμματέα της ΠΙΝ Π. Ζησιμάτο επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κερκύρας.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Γ. Χαλικιόπουλος , το μέλος του ΔΣ Σ. Λίβερη και το μέλος της διοίκησης του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Α. Καποδίστρια, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα.

Οι κακές εργασιακές συνθήκες, η μη πληρωμή των δεδουλευμένων, η κατάχρηση της λεγόμενης κατάρτισης με την χρησιμοποίηση εκ μέρους της εργοδοσίας μαθητευόμενων με εξευτελιστικούς μισθούς ιδιαίτερα στην τουριστική οικονομία, η συνεχιζόμενη ένταση της ανεργίας σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους και κλάδους, η παντελής αδυναμία της Επιθεώρησης Εργασίας και εν γένει των ελεγκτικών μηχανισμών να επέμβουν αποτελούν ωρισμένα από τα βασικά ζητήματα της εργατικής τάξης στα νησιά.

Ακόμη έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην συνεχιζόμενη μνημονιακή κατάσταση που πλήττει εξαιρετικά τους εργαζόμενους και εξέφρασαν τους φόβους τους για την επικείμενη νέα συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Επίσης οι εκπρόσωποι της διοίκησης ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12/8 στα ξενοδοχεία και τον τουρισμό.

Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας των εργατικών συνδικάτων με την αυτοδιοίκηση με στόχο την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών αλλά και της δημιουργίας θετικού «μικροκλίματος» στην τοπική οικονομία με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ,είπε ο Θ. Γαλιατσάτος , αναλαμβάνει διαρκείς πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανακούφιση των συμπολιτών μας ,εργαζομένων και ανέργων που υποφέρουν ιδιαίτερα από την κρίση, κρίση λόγω μνημονίων αλλά και γενικότερα κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Κέρκυρας αφ ενός την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΙΝ αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου στους αγώνες για τα δικαιώματα τους και αφ ετέρου την ανάληψη πρωτοβουλιών σε υπηρεσίες και υπουργεία με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επαναφορά και διατήρηση των κεκτημένων τους.

Τέλος, ο Θ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας πρέπει να θεωρεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως συνεπή και σταθερό συνεργάτη και συμπαραστάτη.