Στην Ελλάδα οι προπονητές δεν είναι… μακράς διάρκειας. “Αλλάζουν σαν τα πουκάμισα” λέει μια γνωστή φράση, ενώ πολλοί χρησιμοποιούν την 28η Οκτωβρίου που ακολουθεί λίγο μετά την επίσημη έναρξη της σεζόν, συνδυάζοντας την παρέλαση που γίνεται αυτή την ημέρα με την παραμονή ή μη του προπονητή στον πάγκο.
Οι άνθρωποι της Δόξας, αυτοί που αυτή την στιγμή έχουν στα χέρια τους τις τύχες του σωματείου, έχουν δείξει με τις πράξεις τους ότι δίνουν πίστωση χρόνου στους προπονητές και τους στηρίζουν μέχρι… τελικής πτώσης. Η στήριξη αυτή και φυσικά τα επιθυμητά αποτελέσματα επέτρεψαν στους Νίκο Βουρνά και Γιώργο Ζαφειρούδη να κάνουν περισσότερες από μία παρελάσεις στον πάγκο της λευκαδίτικης ομάδας.
Μετά την σημερινή εξέλιξη, όμως, και την απομάκρυνση του Γιώργου Ζαφειρούδη από τον πάγκο, το ρεπορτάζ της Δόξας δεν θα ασχολείται με την 28η Οκτωβρίου και την παρέλαση, αλλά με την 25η Νοεμβρίου και τον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης.
Να σας θυμίσουμε γεγονότα; Ήταν 25 Νοεμβρίου του 2012 όταν ελήφθη η απόφαση λύσης της συνεργασίας με τον Νίκο Βουρνά. 25 Νοεμβρίου 2014 ανακοινώθηκε στον Γιώργο Ζαφειρούδη η απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας.
Τι μας δείχνουν τα παραπάνω στοιχεία; Ότι ικανοποιημένος προπονητής στην Δόξα δεν είναι αυτός που κάνει παρέλαση ευρισκόμενος στην θέση του, αλλά αυτός που παραμένει στον πάγκο και μετά της Αγίας Αικατερίνης…