Ο Αχέρων Καναλακίου θα βρεθεί για δεύτερη σερί σεζόν στην διαδικασία των μπαράζ για την άνοδο από την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Π-Λ στην Γ’ Εθνική. Πέρυσι απέτυχε να κάνει πράξη τον στόχο του, φέτος εμφανίζεται πιο δυνατός και με ακόμη μεγαλύτερη θέληση για το βήμα παραπάνω. Λίγο πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος, ο προπονητής της ομάδας του Καναλακίου, Νίκος Βέκιος, μίλησε στο lefkadaweb.gr για την διαδικασία κάνοντας αναφορά στις λεπτομέρειες εκείνες που μπορούν να αναδείξουν τον φετινό… υπερπρωταθλητή. Η συνέντευξη με τον Νίκο Βέκιο έχει ως εξής:
Ερ.: Το γεγονός ότι ο Αχέρων έχει δώσει ένα επίσημο ματς σε 40 ημέρες, αποτελεί μειονέκτημα;
Απ.: Πρόκειται σίγουρα για ένα μειονέκτημα. Από την 29η αγωνιστική (28 Μαρτίου) και μετά, παίξαμε μόνο το ματς των πλέι οφ με τον ΠΣ Πρέβεζα (19 Απριλίου). Η ομάδα επηρεάζεται από την στιγμή που δεν υπήρξε αγωνιστική συνέχεια μετά την λήξη του πρωταθλήματος. Θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να ανταπεξέλθουμε στην διαδικασία των μπαράζ.
Ερ.: Υπάρχει φαβορί σε αυτή την διαδικασία;
Απ.: Το ζητούμενο είναι ποια από όλες τις ομάδες θέλει περισσότερο να κερδίσει την άνοδο. Θεωρώ ότι οι δύο πρώτες αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της διαδικασίας. Στο ξεκίνημα οι ομάδες είναι συγκεντρωμένες, μπορούν να κόψουν βαθμούς από τις άλλες, κάτι που δεν είναι δυνατόν να συμβεί όταν υπάρχει χαλαρότητα. Προς το τέλος του μίνι πρωταθλήματος, ίσως ορισμένοι σκεφτούν τα εξοδολόγια, τα ταξίδια, την κούραση και έτσι παρουσιάσουν διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των πρώτων αγωνιστικών. Κάποιοι ίσως ποντάρουν και σε καλό ξεκίνημα ούτως ώστε στην συνέχεια να κερδίσουν επιπλέον εισιτήρια στα εντός έδρας παιχνίδια τους. Παρατηρώ ότι ορισμένοι υποτιμούν το Ευπάλιο. Από την στιγμή που ξεπέρασε την Ιτέα, θεωρώ ότι πρόκειται για καλή ομάδα. Το Μεσολόγγι έχει την φανέλα και την ιστορία, από εκεί και πέρα, όμως, κάθε ομάδα έχει τις βλέψεις της. Ο κ. Γιάννος στον Σκουφά και ο κ. Ξανθόπουλος είναι έμπειροι προπονητές, ενώ και εμείς βγήκαμε πρωταθλητές μέσα από ένα δυνατό πρωτάθλημα και ελπίζω να έχουμε καλή παρουσία και φέτος, όπως άλλωστε και πέρυσι.
Ερ.: Σε αυτά τα ματς κρίνοντα πολλά. Πίεση υπάρχει στην ομάδα σας;
Απ.: Εμείς προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε και σκοπός μας είναι να μπούμε στην διαδικασία αυτή με το κλίμα που είχαμε και στο πρωτάθλημα. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήμασταν 11 βαθμούς πίσω, έτσι κάθε αγώνας μας ήταν ντέρμπι που είχε πίεση. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως σε αυτό τον τομέα. Προσπαθώ να πείσω τους παίκτες ότι δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει όλα θα πάνε καλά. Μειονέκτημα όμως είναι ότι οι παίκτες είναι επιβαρημένοι τόσο από τις προπονήσεις, όσο και από τις δουλειές τους, διότι μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ερασιτέχνες παίκτες που θα δουλέψουν 8ωρο και 10ωρο και μετά θα έρθουν να προπονηθούν.
Ερ.: Ενόψει της πρεμιέρας, έχετε προβλήματα με απουσίες;
Απ.: Προς το παρόν δεν έχουμε τραυματισμούς, κάποιοι παίκτες βέβαια έχουν χάσει προπονήσεις. Σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν δεν είναι εύκολο να επανέλθει αγωνιστικά ο παίκτης που απουσιάζει από προπονήσεις. Δεν είναι εποχή να διορθώσεις πράγματα στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Συντήρηση κάνεις, φρεσκάρισμα και πολύ τακτική.