Απάντηση μαθητών ΕΠΑ.Λ Λευκάδας στο διευθυντή του σχολείου κ.Στάμο

Εμείς είμαστε στην πιο δύσκολη φάση της ζωής μας,αυτή που πρέπει να διαλέξουμε το δρόμο που θα πάρουμε για το μέλλον μας . Πρέπει να αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε στη ζωή μας και πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Αυτό βέβαια πρέπει να το κάνουμε με τη βοήθεια των οικογενειών μας και των δασκάλων μας,δηλαδή από αυτούς που μας δίνουν τι βάσεις για να προχωρήσουμε στην ζωή μας.

Αλλά αυτό όπως βλέπουμε δεν γίνετε γιατί δεν έχουμε ανταπόκριση από τους ίδιους τους δασκάλους μας αυτούς που μας αποκαλούν καλοπαιδα και κοπανατζήδες επειδή προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, βεβαίως και θα απαιτούμε με κάθε το τρόπο τη παιδεία μας από εκεί  αρχίζουν όλα και αυτή μας τη δίνουν αυτή οι άνθρωποι,οι γονείς και δάσκαλοι μας.

Το αν δεν ξέρουμε τι πάει να πει δημοκρατία,συνέλευση ,Εκκλησία του Δήμου και το αν δεν ξέρουμε να γράφουμε σωστά μια λέξει και να αρθρώσουμε μια πρόταση γραπτώς όπως λέει ο διευθυντής μας κ.Σταμος την ευθύνη την έχουν αυτοί οι ίδιοι τους οι εκπαιδευτικοι ,αυτοί θα έπρεπε να μας τα μάθουν. Αλλα στη χώρα την οποία ζούμε,η παιδιά,η μόρφωση  και οι βάσεις για το μέλλον μας είναι το τελευταίο πραγμα που τους νοιάζει.

Εμείς θα παλεύουμε και θα παλεύουμε όσο μπορούμε  για το μέλλον μας για ένα καλύτερο αύριο,και αντί να έχουμε σύμμαχους τους δασκάλους μας αυτούς που έχουν την ευθύνη για πως θα βγούμε αύριο μεθαύριο στη κοινωνία τους έχουμε ΕΧΡΘΟΥΣ.

Ο μόνος λόγος που κάνουμε  κατάληψη   είναι για να εκφράσουμε και παραέξω τη κατάντια των σχολείων  (ο θεός να τα κάνει δηλαδή) και να δουν ότι στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουμε και εμείς και θέλουμε να έχουμε αυτά μας χρειάζονται για διασφαλίσουμε το μέλλον μας. Δεν θέλουμε τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο από τα απαραίτητα που χρειάζονται τα σχολεία μας .

Το αν έχουμε ελλείψεις και προβλήματα λειτουργίας στα σχολεία μας,το ξέρουμε εμείς, όχι αυτός που πληρώνεται για να μας μας εξασφαλίζει την παιδεία και τη μόρφωση μας και το μόνο που κάνει  ειναι να έρχεται στο σχολείο και να κάθετε σε μια καρέκλα στο γραφείο , να πίνει το καφέ του και να παίζει στον υπολογιστή .

Τα δήθεν αιτήματα μας (όπως αναφέρει και κατακρηνει ο κ.Σταμος)  είναι τα εξής:

1. ποσοστωση στους μαθητές που που δίνουν πανελλήνιες ,όπως έχει ξαναγίνει και σε άλλες περιοχές μετά από τέτοιους καταστροφίκους σεισμούς.

2. Έλλειψη ειδών υγιεινής.

3.Ελλειψη εξοπλισμού επίπλωσης (θρανία καρέκλες)διότι έχουν να στείλουν 5 έτη (όπως μας πληροφόρησε αρμόδιος καθηγητής)

4. Να εγκριθούν οι Λ.Τ. Καρυας και να μην αναγκάσουν τους συμμαθητές μας μπουν  στη διαδικασία να πηγενοερχονται τόσα χλμ.

5.Να ξανά μπει το σχέδιο στην Α λυκείου,και καθώς για να λειτουργήσει σωστά να λέμε ότι κάτι κάνουμε πρέπει να προστεθεί 2ος και 3ος καθηγητής στο μάθημα αυτό.

6. Έλλειψη εργαστηρίου  φυσικής και χημείας διότι το 50% της ύλης των βιβλίων απευθύνονται σε μαθήματα εργαστηρίου.

7.Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και η εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του λυκείου.

Ζητάμε σεβασμό και ειλικρίνεια  από τους καθηγητές μας .

Ο  κ. Σταμος  διευθυντής του σχολείου μας θα επρεπε να ντρέπεται με τα οσα λέει στο άρθρο που δημοσίευσε  όπου αναφέρθηκε στα πρόσωπα μας με συκοφαντίες και προσβάλλωντας   εμάς και τους γονείς μας, κατακρίνοντας τον αγώνα  μας.

Δείτε εδώ:
http://www.mylefkada.gr/eidhseis/epikairotita/katalipsis-scholion-etisia-epetiaki-ilarotragodia-101736/

*ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑ.Λ ΛΕΥΚΑΔΑΣ