Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση του κου Ηλία Κοντογεώργη για παραίτηση από μέλος της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας και η ανεξαρτητοποίησή του.

ΗΛΙΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: “Η άποψή μου σας είναι αδιάφορη”

Την επιστολή παραίτησης του κου Κοντογεώργη διάβασε στο Σώμα ο πρόεδρος του Δ.Σ, προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων. Μεταξύ άλλων, ο κος Κοντογεώργης ανέφερε στην επιστολή πως διακρίνω ότι στελέχη του ηγετικού πυρήνα ασκούν προσωπικές πολιτικές που ουδέποτε τέθησαν δημόσια προεκλογικά” και “νιώθω ότι η άποψή μου στην διαμόρφωση πλαισίων λήψης αποφάσεων στην καλύτερη περίπτωση σας είναι αδιάφορη”, δηλώνοντας τέλος πως από την θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα ακολουθήσει και θα υποστηρίξει το συμφέρον του τόπου.

Μάλιστα, ο κος Κοντογεώργης, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πλέον, άλλαξε και θέση στο δημοτικό συμβούλιο από την αρχή της συνεδρίασης. Ο ίδιος μετακόμισε από την πλευρά της πλειοψηφίας, στην πλευρά της αντιπολίτευσης, ανάμεσα στους κ.κ Κώστα Γρηγόρη και Θανάση Καββαδά.

DSC_0331

Μπορείτε να δείτε όλη την επιστολή του κου Κοντογεώργη ΕΔΩ.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ: “Στην αντίληψη και την κουλτούρα μας δεν έχει θέση η άσκηση προσωπικών πολιτικών”

Ο Δήμαρχος κος Κώστας Δρακονταειδής, απαντώντας στην επιστολή παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης, είπε: “Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σεβόμαστε την απόφαση του συναδέλφου κου Κοντογεώργη να ανεξαρτητοποιηθεί από μέλος της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας. Εκφράζουμε, όμως, την κατηγορηματική διαφωνία μας σε ότι αφορά τις αιτιάσεις. Ως δημοτική αρχή έχουμε δείξει στην πράξη τις βασικές μας αρχές και λειτουργίες που στηρίζονται στο πνεύμα της ομαδικότητας και της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ο δημόσιος διάλογος που έχουμε υιοθετήσει δεν έχει προηγούμενο στην κοινωνία της Λευκάδας. Από την αρχή της θητείας μας συζητήσαμε και συζητούμε ανοιχτά με όλους τους πολίτες ή τις ομάδες πολιτών. Δώσαμε στη δημόσια συζήτηση, ίσως για πρώτη φορά και για ικανό χρονικό διάστημα, τις σκέψεις μας για σημαντικές κανονιστικές αποφάσεις, για το επιχειρησιακό μας σχέδιο, κτλ. Στους λίγους μήνες που είμαστε στη δημοτική αρχή προκαλέσαμε λαϊκές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις για πολλά θέματα που αφορούν την κοινωνία και συμμετέχουμε εκθέτοντας με σαφήνεια τις θέσεις μας σε όποια δημόσια συζήτηση μας καλούν, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας, συλλόγου ή ομάδας. Σε κάθε μας ενέργεια και απόφαση, βεβαίως προτάσσουμε το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας και είναι έξω από τη λογική μας η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ομάδων, συντεχνιών ή μεμονωμένων πολιτών. Στην αντίληψη και την κουλτούρα μας δεν έχει θέση η άσκηση προσωπικών πολιτικών. Τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανεχόμαστε και αν επιχειρηθούν να υπάρξουν, δηλώνω -όπως είχα δεσμευτεί και προεκλογικά- ότι θα τις τελειώσω στη γέννησή τους. Εργαζόμαστε με οδηγό το προεκλογικό μας πρόγραμμα, στο οποίο από κοινού είχαμε συμφωνήσει. Ο εσωτερικός διάλογος σε όλα τα σοβαρά θέματα είναι επίσης εξαντλητικός. Άποψή μας, βεβαίως, είναι πως η συμμετοχικότητα δεν λειτουργεί στα πλαίσια της υποχρεωτικότητας ή της παραίνεσης. Απαιτεί από αιρετούς και μη προσωπικό ενδιαφέρον και ατομικές θυσίες, πάντα προς όφελος των συλλογικών συμφερόντων της κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες της Λευκάδας, στους οποίους λογοδοτούμε, μας κρίνουν όλους με βάση τα αποτελέσματα των πράξεων και των πολιτικών μας. Προφανώς, η παραίτηση του κου Κοντογεώργη από μέλος της δημοτικής μας ομάδας και η ανεξαρτητοποίησή του γίνεται δεκτή. Τον ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα προσφορά του.