Στο χωριό Βουρνικά κάλεσε ο πρόεδρος της καρδιάς μας, όπως τον αποκάλεσαν όλοι όσοι μίλησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας Γιάννης Προκόπης, και πραγματικά δεν έλειψε κανείς. Ένα σχολείο γεμάτο κόσμο, όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου μαζεμένη σε μια εκδήλωση που θύμιζε άλλη εποχή το βράδυ της Δευτέρας, 15 Ιανουαρίου 2024 με τις μυρωδιές από τα σπιτικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού, με τις παραδοσιακές πίτες αλλά και την χειροποίητη βασιλόπιτα να έχουν κλέψει και φέτος τις εντυπώσεις. Όλοι βοήθησαν η βραδιά να είναι ξεχωριστή, με τις κόρες του προέδρου να εντυπωσιάζουν και αυτές με την ευγένεια και το χαμόγελό τους.

Ένας πρόεδρος ο οποίος πήρε και φέτος τα εύσημα από όλους, γιατί είναι δραστήριος, αγαπάει το χωριό και το δείχνει με κάθε τρόπο, διεκδικεί και γι’ αυτό εκλέγεται συνεχώς.

Στην κοπή παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λευκάδας, κος Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Ξενοφών Βεργίνης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κος Ευτύχης Ζουριδάκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κος Ανδρέας Κτενάς, οι νέοι Αντιδημάρχοι Λευκάδας κα Κατσένου, κος Σκληρός, κος Βεργίνης και κος Αρματάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Σκλαβενίτης, και ο πρώην βουλευτής κος Θοδωρής Σολδάτος, ο οποίος όπως μας είπε έχει ρίζες στα Βουρνίκα και ιδιαίτερη αδυναμία, αφού οι αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας είναι συνδεδεμένες με το χωριό. Το παρόν έδωσαν και οι πρόεδροι των γύρω χωριών, η πρόεδρος Μαραντοχωρίου κα Γεωργία Σκληρού, ο πρόεδρος Τσουκαλάδων Νίκος Βεργίνης, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί που είχε δώρο ένα πανέμορφο κέντημα με καρσανική βελόνια.

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης ευλόγησε την πίτα, και στη συνέχεια, όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι απηύθυναν έναν χαιρετισμό. Πέρα από τις ευχές και τα καλά λόγια για τον πρόεδρο και το χωριό, το θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν όλοι και συμφώνησαν ότι θα έχει άμεση προτεραιότητα είναι η δημιουργία του νεκροταφείου. Επίσης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη παρέμβασης για τον δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Ιωάννη στο Ροδάκι με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κο Βεργίνη, στο χαιρετισμό του να δεσμεύεται ότι θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα άμεσα. Μάλιστα ενημέρωσε ότι την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, έχει καλέσει όλους τους προέδρους των κοινοτήτων σε μια συνάντηση με τους Αντιδημάρχους, έτσι ώστε όλοι εκεί προετοιμασμένοι να καταθέσουν τα θέματα που θέλουν να προωθήσουν για τα χωριά τους.

Είναι πράγματι γεγονός ότι η ζεστασιά και η οικειότητα που εκπέμπει το χωριό, καθώς και οι φιλόξενοι κάτοικοί του, είναι αυτά που δημιουργούν κυρίως οι άνθρωποι που επιμένουν ακόμα να διατηρούν το χαρακτήρα και τα έθιμα του χωριού. Χρειάζονται την ουσιαστική στήριξη όλων για να συνεχίσουν αυτήν την παράδοση.

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τους κατοίκους του χωριού για μια πραγματικά πετυχημένη κοπή πίτας.