Είναι πρωτοπόρος, την λένε “Νίκη” και πάει από νίκη σε νίκη. Δέκα σερί ροζ φύλλα μετράει το συγκρότημα του Νίκου Δουβίτσα που προσπαθεί να πάρει το εισιτήριο για την Α1. Για τους μη γνωρίζοντες, έκπληξη και μάλιστα μεγάλη. Για τους… μυημένους, φυσιολογική εξέλιξη, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έβαλαν την λευκαδίτικη ομάδα μέσα στα φαβορί για τον τίτλο στον Βόρειο όμιλο της Α2.
Η Νίκη ξεκίνησε ιδανικά όσον αφορά τα αποτελέσματα, πήρε τα σημαντικά ματς, όπως επίσης και το ντέρμπι στην Δράμα. Όλοι ξέρουν πλέον ότι η ομάδα της Λευκάδας έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση άνοδος. Αν παραμείνει ο εαυτός της, αν πάρει αυτό που θέλει εκεί στο Κλειστό της Νέας Πολιτείας στην Λάρισα με αντίπαλο την τοπική Ολύμπια (στο ματς της 2ης αγωνιστικής του β’ γύρου), τότε ο δρόμος προς την Α1 θα είναι ορθάνοιχτος. Επειδή έως τότε υπάρχει αρκετή διαδρομή, μένουμε στο τώρα.
Με την Νίκη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με μια Νίκη που δείχνει ότι δίκαια είναι εκεί, αλλά και με μια Νίκη που δείχνει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού.
Για την… τρελή κούρσα προς την άνοδο υπάρχουν λόγοι. Ας τους δούμε έναν έναν:
ΚΛΙΜΑ: Το πόσο καλό είναι το κλίμα στα αποδυτήρια, το καταλαβαίνει κανείς από τις εκτός γηπέδου φωτογραφίες των αθλητριών. Το ότι περνάνε καλά μεταξύ τους είναι κάτι που φαίνεται, ενώ και η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν σε μεγάλο βαθμό για την εικόνα που βγαίνει στο παρκέ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η παρουσία του ίδιου προπονητή για πολλά χρόνια στην ομάδα λειτουργεί ευεργετικά. Ο Νίκος Δουβίτσας και ο συνεργάτης του Θεοδόσης Βαφιάς, έχουν πείσει τις αθλήτριες να δουλεύουν ως ομάδα και τα αποτελέσματα της δουλειάς είναι κάτι περισσότερο από ορατά.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Λειτουργεί με σύνεση στη διαχείριση των θεμάτων και δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Βαδίζει βήμα-βήμα στο πλάνο που έχει χαράξει και έχει όραμα να οδηγήσει την ομάδα ψηλά.
ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Η βελτίωση σε άμυνα και επίθεση είναι εμφανής από αγώνα σε αγώνα, ωστόσο ο πλουραλισμός στην επίθεση και το διψήφιο νούμερο πόντων που δίνουν τέσσερις και πέντε αθλήτριες σε κάθε ματς, είναι το στοιχείο που κάνει την διαφορά. Την ίδια ώρα υπάρχουν ομάδες που αναζητούν λύσεις από δύο -το πολύ- παίκτριες.
ΛΥΣΕΙΣ: Τραυματισμοί υπήρξαν αρκετοί κατά την διάρκεια των δέκα πρώτων αγωνιστικών. Οι λύσεις, όμως, που έδωσαν όσες αθλήτριες κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τις “λαβωμένες” συμπαίκτριές τους, ήταν οι ενδεδειγμένες. Ομάδα χωρίς βάθος δύσκολα τα καταφέρνει σε συνθήκες πρωταθλητισμού.