Μοιάζει με… παραμύθι αλλά δεν είναι. Κι αυτό γιατί αλλιώς μας είχε συνηθίσει η Α’ Κατηγορία κι αλλιώς μας παρουσιάζεται φέτος. Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Ιανουάριος, το ενδιαφέρον σε όλα τα “μέτωπα” (και είναι πολλά) ολοένα και αυξάνει. Τιτανομαχία για την πρώτη θέση, κόντρα για την είσοδο στην πεντάδα που ενδιαφέρει σε περίπτωση διεξαγωγής πλέι οφ, μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ, αλλά και αγώνας μεγάλος για την θέση από την οποία η κάθε ομάδα θα μπει στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ.
Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό (όχι όμως και ποιοτικό όπως άλλα προηγούμενα, για να μην μπερδευόμαστε), τα ντέρμπι δεν μπορεί παρά να είναι… καθημερινό φαινόμενο. Στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής, το πρώτο που ξεχωρίζει είναι αυτό που θα γίνει στο Δημοτικό γήπεδο Καναλακίου, εκεί όπου ο τοπικός Αχέρων θα φιλοξενήσει τον Τηλυκράτη. Οι δύο ομάδες μετράνε οκτώ νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, γεγονός που τις έχει φέρει σε απόσταση… βολής από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Θέληση και μάλιστα μεγάλη για τη νίκη υπάρχει και στα δύο στρατόπεδα (άλλωστε όποιος δεν θέλει το “τρίποντο” φροντίζει να μην… πάει στο γήπεδο), επομένως το ντέρμπι θα πάει σε αυτόν που θα κάνει τα λιγότερα λάθη (πάνω στον βαρύ όπως αναμένεται να είναι αγωνιστικό χώρο), αλλά και σε αυτόν που θα έχει περισσότερους παίκτες σε καλή μέρα. Οι απουσίες βασικών παικτών σαφώς και θα παίξουν ρόλο, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Τηλυκράτη που δεν έχει την πολυτέλεια εναλλακτικών λύσεων, ρόλο όμως θα παίξει και ο παράγοντας διαιτησία. Ας ελπίσουμε ότι το βράδυ του Σαββάτου θα ασχοληθούμε με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές δηλαδή, και όχι με την… σφυρίχτρα.
Ο πρωτοπόρος Παλλευκάδιος, κουρασμένος μεν, αλλά με την ψυχολογία στα ύψη λόγω της πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου, δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον Απόλλωνα Νότιας Λευκάδας. Στους Σφακιώτες, όπου θα διεξαχθεί των ματς των… λυπημένων εξαιτίας της χαμένης ευκαιρίας για είσοδο στον τελικό Κυπέλλου, και οι δύο θέλουν όσο τίποτα το “τρίποντο”. Ο μεν ΠΑΣ Σφακιωτών για να βελτιώσει την βαθμολογική του θέση, ο δε ΠΣ Πρέβεζα για να πλησιάζει της ομάδες που είναι πάνω από αυτόν, αλλά και για να ξεφύγει από αυτές που τον απειλούν να τον “πιάσουν”.
Στο Θεσπρωτικό, η τοπική ομάδα που δεν “καίγεται” άμεσα, θα φιλοξενήσει τον ανεβασμένο Ωρωπό που επιθυμεί με… χίλια να βρεθεί στα πλέι οφ. Η ΑΕ Πρέβεζας θα υποδεχτεί στην έδρα της την Βόνιτσα, σε ένα ακόμα αμφίρροπο ματς που επηρεάζει τόσο την πεντάδα, όσο και τις ομάδες που βλέπουν έξοδο από τα πλέι άουτ. Ο Λούρος που κι αυτός βρίσκεται με το βλέμμα στον τελικό Κυπέλλου, θα υποδεχτεί την πρωταθλήτρια της μεταγραφικής περιόδου, ομάδα της Καρυάς. Οι γηπεδούχοι μόνο με νίκη θα διατηρήσουν τις ελπίδες τους για είσοδο στην πεντάδα, σε ένα ματς που κεντρίζει το ενδιαφέρον εξαιτίας και των “ονομάτων” που βρίσκονται πλέον στο ρόστερ του Α.Ο. Καρυάς. Στο γήπεδο Λούρου πάντως θα δούμε μία ακόμα “μάχη”, αυτή του νέου στο κλαμπ των προπονητών, Σπύρου Θεράπου, ο οποίος θα αντιμετωπίσει έναν από τους δασκάλους του στον χώρο, τον Άρη Φερεντίνο. Τέλος, η ανανεωμένη Σινώπη θα υποδεχτεί την Πλαγιά που για την ώρα μοιάζει να είναι η πιο αδιάφορη ομάδα, άρα και η πιο επικίνδυνη για όλους αυτούς που θέλουν βαθμούς εδώ και τώρα.
Στην συνέχεια ακολουθεί το πλήρες της 19ης αγωνιστικής, όπως επίσης και οι διαιτητικές τριάδες που θα βρεθούν στα γήπεδα. Η Πάργα θα πάρει τους τρεις βαθμούς χωρίς να ιδρώσει, αφού τα Παλιάμπελα εδώ και καιρό είναι σε… διακοπές.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/1/15
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΩΡΑ 15:00′
ΣΙΝΩΠΗ – ΠΛΑΓΙΑ
Μπαΐλης, Λάζαρης, Κούτρα
ΚΑΝΑΛΑΚΙ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ
Ζιώγας, Γκαρτζονίκας, Σίσκας
ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ – ΩΡΩΠΟΣ
Ντίτσος, Λαφαζάνης, Κώτσης
ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ – ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑ
Σπυράκος, Τσόγκας, Τζίμας
ΛΟΥΡΟΣ – ΚΑΡΥΑ
Τριανταφύλλου, Μπάκος, Πάτσης
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑ
Αλεξανδρόπουλος, Σφονδύλη, Πάσχος
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΛ
Ρίππης, Γκούμας, Μαυροκέφαλου
ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ – ΠΑΡΓΑ = 0-3 ά.α.