“Ο Τηλυκράτης δεν γίνεται να μην κάνει πρωταθλητισμό. Από την άλλη όμως δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα” ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος του Τηλυκράτη, Γιώργος Βαγενάς. Το πρώτο μέλος στην ιεραρχία, είπε όσα πρέπει να πει ένας παράγοντας μιας ιστορικής και συνάμα ταλαιπωρημένης ομάδας εξαιτίας της απουσίας της από τα γήπεδα για μια ολόκληρη σεζόν.
Πέρα από τις γενικές αναφορές των στόχων που οφείλει να έχει κάθε ομάδα, υπάρχει και η άποψη όσων βλέπουν την αγωνιστική εικόνα στο χορτάρι. Μια εικόνα που αν συνδυαστεί και με την παρουσία των άλλων ομάδων των πρώτων θέσεων, λέει ότι αυτός ο Τηλυκράτης όχι μόνο μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά και να το πάρει κιόλας.
Ο Τηλυκράτης από την 5η έως και την 10η αγωνιστική (τέσσερις ισοπαλίες, μία νίκη, μία ήττα), δεν ήταν αυτός που έπρεπε (οι λόγοι έχουν αναλυθεί πολλάκις). Το ματς με την Πλαγιά αποτέλεσε την απαρχή μιας τριάδας αγώνων με ισάριθμες νίκες, με 15 γκολ ενεργητικό και μόλις ένα παθητικό. Ακολουθούν παιχνίδια που αφήνουν περιθώρια για να μεγαλώσει το σερί, κάτι που αν γίνει θα πείσει ακόμη περισσότερους για τον προορισμό αυτής της ομάδας.
Ναι, το συμπέρασμα για τα περί κατάκτησης του πρωταθλήματος ανήκει σε όσους είναι εκτός ομάδας. Όσοι είναι μέσα σε αυτή και αναφερόμαστε σε παίκτες και προπονητή, κρατούν χαμηλούς τόνους, αφού αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και το ότι η ομάδα θα πρέπει να καλύψει την διαφορά των τριών βαθμών που την χωρίζει -αυτή την ώρα- από την κορυφή.
Οι εντός ομάδας, παραμένουν σιωπηλοί και για έναν ακόμη λόγο. Ξέρουν ότι απαιτείται βελτίωση πολλών πραγμάτων για να μείνουν ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους. Η διάρκεια στην απόδοση και ο καλός ρυθμός είναι στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στο ξεπέταγμα, αρκεί φυσικά να εξελιχθούν στην πορεία και όχι να χαθούν κατά την διάρκεια της διακοπής.
Αν αυτός ο Τηλυκράτης συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σε συνδυασμό και με την ενίσχυση που έχει προαναγγείλει η διοίκησή του, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Αρκεί να υπάρξει πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και το κυριότερο που είναι η δουλειά μέσα στις προπονήσεις.