Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον μικρό τόπο που ζούμε. Στο Facebook βλέπουμε διάφορα σχόλια, τα οποία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και γέλιο:

“Έντος της ημέρας το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την καταδίκη δημοσιογράφου. Κατά πληροφορίες στο διάγγελμα του θα εξαγγείλει και τον ανασχηματισμό του δικαστηρίου για το ατόπημα της καταδίκης του “ελευθερου”αντικειμενικου τύπου……”

Βέβαια δεν αντέχουν όλοι το ίδιο στο χιούμορ… “Ετσι βλέπουμε και διάφορα άπλυτα να βγαίνουν στην φόρα…. Ο ένας νοιάζεται για την παραπαιδεία και τους εκπαιδευτικούς, ο άλλος για τα φακελάκια που έχουν αλλάξει τσέπες…. Όσο για κάποια σχόλια συντρόφων οι οποίοι ως τσιλιαδόροι του FB κάνουν το “καθήκον” τους, όπως μαθαίνουμε αυτό δεν αρέσει σε κάποιους άλλους συντρόφους που νιώθουν οτι τους εκθέτουν……. μη μου πεις!

O  ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ με την σειρά του έχει άποψη για τα όσα συμβαίνουν. Όσο αφορά τώρα την τελευταία ανακοίνωση, όχι πως είχαμε αμφιβολία – με αφορμή όμως απόφαση δικαστηρίου για ΜΜΕ στην Λευκάδα, μας ενημερώνουν μέσω Δελτίου Τύπου για το είδος «δημοσιογραφίας» για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ κόπτεται και υπεραμύνεται.

Να θυμίσουμε  ότι οι «Σωματοφύλακες» της «καλής» δημοσιογραφίας έχουν ξανά “αναγορεύσει” για το τι εστί ο σωστός τρόπος λειτουργίας των ΜΜΕ. Τώρα βέβαια από ότι βλέπουμε έχουν διευρύνει το τοπίο δράσης και συμπεριλαμβάνουν στην θεματολογία και την δικαιοσύνη και την δημοκρατία. Και πολύ καλά κάνουν!

Κάποτε μας έλεγαν μάλιστα ότι «Στο χώρο της ενημέρωσης άνθησαν φαινόμενα ιδιοτέλειας, συνδιαλλαγής και σκοπιμότητας. Προφανώς κάτι θα ξέρουν….

Εμείς μαζί τους θα στηρίξουμε την όποια προσπάθεια να απαλλαγούμε από αυτά τα φαινόμενα! Να σταματήσει η λασπολογία, να μπορούν τα καλά ΜΜΕ να «ανθήσουν» ανενόχλητα και να προάγουν αυτή που όλοι τόσο εκτιμάμε, αυτή την καλή και αντικειμενική δημοσιογραφία για την οποία “όλοι” μας αγωνιζόμαστε…

Όπως έχει ειπωθεί άλλωστε και στην Κουμουνδούρου, είναι συχνά δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στη δημοσιογραφική κριτική και τη χυδαιότητα ή την πολιτική αντιπαράθεση και τη συκοφαντία.

Μπράβο και ναι, ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι το ζητούμενο. Μπράβο και ναι, «ο  σεβασμός στη Δικαιοσύνη έχει μεγαλύτερη αξία όταν δεν προστρέχουμε στη βοήθεια της εξωθούμενοι από τα πολιτικά-κομματικά μας αδιέξοδα.»

Κλείνοντας να πούμε ότι πολύ θα θέλαμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας να δείχνει την ίδια ευαισθησία και αγωνία για τα σημαντικά θέματα του τόπου. Για τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει αυτός ο δοκιμασμένος ελληνικός λαός στον οποίο τόσο συχνά αναφέρονται και για τον οποίο τόσο νοιάζονται… στο Facebook…..

Και θα ξαναπούμε  ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα ηνία στην χώρα κρατούν ανίκανοι πολιτικάντηδες, είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται τόσο υποκριτικά «στο όνομα της αξιοπρέπειας – της δημοκρατίας – της ελευθερίας – της ισότητας – τώρα και της δικαιοσύνης …..

Ακολουθεί η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Πόσο Δημοκρατικό είναι να οδηγούνται πολιτικά γεγονότα από τα δικαστήρια;

Ερώτημα που πρέπει να προβληματίσει τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία.

Ιδιαίτερα αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη όταν δικάζεται ΜΜΕ και συμμετέχει ως κατήγορος  μέλος  του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη έχει μεγαλύτερη αξία όταν δεν προστρέχουμε στη βοήθεια της  εξωθούμενοι από τα   πολιτικά-  κομματικά μας αδιέξοδα.

Ως πολιτικό γεγονός η αντίδραση των ψηφοφόρων της  ΝΔ στις αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2014,  ενάντια στις επιλογές της ηγεσίας της δεν μπορεί να βρει απάντηση, ούτε καν βάση για συζήτηση , στις δικαστικές αίθουσες.

Η απάντηση  σε ένα  ‘χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου’  δόθηκε με πολιτικό τρόπο από τους ίδιους τους ψηφοφόρους της  προς την ηγεσία της  ΝΔ , τοπική και κεντρική.

Απορίας άξιο που η  ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ  Λευκάδας δεν εξέφρασε την έκπληξη της:

-για την μαζική φυγή των ψηφοφόρων της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014;.

-για το ότι  κάποιοι οδηγούν  πολιτικά γεγονότα στα δικαστήρια.

Ας θυμηθούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που  ψηφοφόροι  εξεγείρονται και μιλάνε  για προδοσία από την ηγεσία τους.

Ξύπνησαν οι  μνήμες  των Νομαρχιακών εκλογών του 1998.

Θα  τους μηνύσουν  γιατί  δεν ξέχασαν;

Σε κάθε περίπτωση  ανάλογες πρακτικές πλήττουν την ελευθερία του τύπου, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, είναι επικίνδυνες και θυμίζουν άλλες εποχές.

Η Δημοκρατία έχει κανόνες τους οποίους οφείλουμε να τιμούμε  και να  ακολουθούμε στην πράξη.  Διαφορετικά, αντιδράει  η κοινωνία…

5/11/2016