Μόνο στα όνειρα θα δουν οι Λευκαδίτες φέτος καμία ταινία! Περασμένα  – ξεχασμένα! Ας τα λύσει ο επόμενος… Αυτό θυμίζει ο τρόπος που η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα του τόπου….

Πέρα από πυροτεχνήματα, μεγαλεπήβολες ανακοινώσεις (να θυμίσουμε τα εκατομμύρια για τον κινηματογράφο Απόλλων) και επιθέσεις σε όσους τολμούν να ασκήσουν κριτική, δεν έχουμε δει κάτι διαφορετικό στα 2 χρόνια Δημοτικής Αρχής. Αντιθέτως σε κάποια ζητήματα έχουν ξεπεράσει και τους προκάτοχούς τους…

Να θυμίσω πάντως, κάποτε ο σημερινός Δήμαρχος «θα έκοβε το λαιμό του να λύσει τα προβλήματα του τόπου» όπως της ύδρευσης και λοιπά….

Έτσι είχε δηλώσει σε συνέντευξη μας τότε. Βέβαια τότε ήταν στην αντιπολίτευση, Δήμαρχος ήταν ο Κ. Αραβανής και όλα θα μπορούσαν να επιλυθούν αφού θα κόβαμε ως και τον λαιμό μας! Όντας έξω από το χορό. Τώρα όμως που μπήκαν, πάλι βλέπουμε το χορό που σχεδόν όλοι συνηθίζουν να χορεύουν! Βέβαια κάνουν και κάποιες φιγούρες, μην ακουστεί ότι δεν γίνεται και τίποτα.

Κανείς δεν περίμενε να δει τον “χορό του αετού”. Άλλο όμως να είσαι αυτός που σέρνει το χορό και άλλο να σέρνεσαι μέρα νύχτα με ένα καλαματιανό…

Μια επίσκεψη σε σχολή χορού σίγουρα θα τους βοηθήσει να βρουν ένα βηματισμό, πιο αποτελεσματικό, πιο συγχρονισμένο με τις ανάγκες των πολιτών.

Τέλος πάντως οι καιροί αλλάζουν, τότε είχαν οράματα ενός Δήμου συμμετοχικού, αμμεσοδημοκρατικού, αλληλέγγυου, σύγχρονου και ανοικτού στις ανάγκες της νέας γενιάς και της τοπικής κοινωνίας. Τότε ήθελαν να βάλουν «το νέο στη θέση του παλιού, το δημοκρατικό στη θέση του αυταρχικού, το ριζοσπαστικό στη θέση του γραφειοκρατικού, το άφθαρτο στη θέση του φθαρμένου, το έντιμο στη θέση του δήθεν «νόμιμου». Περασμένα  – ξεχασμένα και αυτά.

Δεν θα σχολιάσουμε τους αιρετούς αλλά και κάποιους ξεχασμένους που χρησιμοποιούν τον τίτλο «πρώην» ως βάθρο για να βγαίνουν από τα καβούκια τους όταν μυρίζονται κιτρινισμό. Όταν βλέπουν τις τάχα μου άδικες επιθέσεις και αποφάσεις ενάντια των “καλών” δημοσιογράφων.

Κινηματογράφο δεν έχουμε αλλά από ταινίες τρόμου και επιστημονικής φαντασίας  μια χαρά τα πάμε….

Ειδικά οι αιρετοί που ήθελαν να βάλουν το άφθαρτο στην θέση του φθαρμένου και το έντιμο στη θέση του δήθεν «νόμιμου» θα πρέπει να είναι ποιο προσεκτικοί, αυτό βέβαια προϋποθέτει πολιτική ωριμότητα και από αυτό πάσχουμε!

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι αρέσει σε κάποιους να παραμυθιάζονται αλλά και να παραμυθιάζουν.Όπως και με το θέμα της ποσόστωσης, όπου είδαμε για άλλη μια φορά το «Ναι» να γίνεται «Όχι».

Αυτοί που διαβεβαίωναν τους γονείς ότι θα τους στηρίξουν, ότι το αίτημα τους θα περάσει με πλειοψηφία, την επομένη ανακάλυψαν την «ηθική» και την ορθή τάξη των πραγμάτων. Πόση υποκρισία μπορεί να γεννήσει ένας τόπος τελικά…. Πάντως από όσα μαθαίνουμε το θέμα δεν έχει ακόμα τελειώσει….

Όλα όμως έχουν και ένα καλό. Οι μάσκες έπεσαν, αποκαλύφθηκε ποιοι παίζουν σε διπλό ταμπλό και ποιοι χρησιμοποιούν τους γονείς και τα παιδιά για να κάνουν ανούσιες επιθέσεις με σκοπό να «καθαρίσουν» και να αποπροσανατολίσουν από τα δικά τους θεματάκια….

Οι πολίτες και βλέπουν και γνωρίζουν και όταν έρθει η ώρα θα αξιολογήσουν όλα τα χρώματα.

Έχουμε και τους υπερασπιστές που καθημερινά φιλάνε τσίλιες στο Facebook. Μην χάσουν κανένα σχόλιο από τους κιτρινιστές. Μην τους ξεφύγει κάτι και μείνει ασχολίαστο….

Πολύ θα θέλαμε να  τους δούμε με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό που βρίζουν και διαβάλλουν «φίλους», να επιλύουν αντί να δημιουργούν προβλήματα.

Αργήσαμε αλλά πάμε στην ουσία: Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του βουλευτή,  ο οποίος θέτει ερωτήματα για τα «Καμένα στο ιστορικό Κέντρο» και τον κινηματογράφο. Όσον αφορά τον κινηματόγραφο αυτό που έχουμε πει και σε άλλο ρεπορτάζ θα το επαναλάβουμε.

Άλλη μια φορά ήμασταν εύκολοι στις υποσχέσεις και στα λόγια, εύκολοι να μοιράζουμε εκατομμύρια στα χαρτιά, ήρθε όμως η πραγματικότητα και μας προσγείωσε πάλι.

Φέτος όπως όλα δείχνουν δεν θα λειτουργήσει κινηματόγραφος στην Λευκάδα. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς Δήμου, γιατί όντος κάτι προσπάθησαν, δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα να φιλοξενήσει τον Απόλλωνα. Όχι πως τα προβλήματα στο Δήμο δεν είναι πολλά και δύσκολα, το θέμα είναι όμως πως η Δημοτική Αρχή δεν έτρεξε το θέμα ως όφειλε. Προφανώς και δεν αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  αυτό που ακούν όσοι έχουν ζητήσει ενημέρωση για το θέμα από την Δημοτική Αρχή είναι τι δεν μπορεί να γίνει και όχι τι θα μπορούσε να γίνει εναλλακτικά! Ούτε τα μηχανήματα που διασώθηκαν δεν φρόντισαν ως όφειλαν!

Δεν θα πούμε τίποτε άλλο, γνωρίζουν οι ίδιοι αν θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι περισσότερο.

Δυστυχώς βλέπουμε να κινητοποιούνται δυναμικά μόνο όταν απειλείται η κομματική τους ακεραιότητα.

Η Λευκάδα φέτος το χειμώνα με τα σημερινά δεδομένα δεν θα έχει κινηματογράφο. Τώρα για το τι μπορούν να κάνουν οι λάτρεις του σινεμά και οι οικογένειες με τα παιδιά για τους οποίους ο κινηματογράφος αποτελούσε μια ευχάριστη εναλλακτική; Όνειρα και παραμύθια… και προσοχή στους δράκους….

Katerina Messini