Ανακάλυψα στην σελίδα του Δήμαρχου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή στο Facebook έναν φίλο του Δημάρχου, ο οποίος του ζητεί να εξηγήσει την έλλειψη νερού στους Τσουκαλάδες!

Και που να πάει να ρωτήσει ο άνθρωπος; Γίνεται ένας χαμός! Το νερό με το σταγονόμετρο, οι τουρίστες παραπονιούνται και οι επαγγελματίες είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Και αφού δεν τους βρίσκεις πουθενά, στο Facebook επιλέγουν πολλοί φίλοι να τα πουν έξω από τα δόντια. Και τι δεν ακούς και τι δεν βλέπεις μέσα εκεί!

Ακολούθησε κλασσικά ένας διάλογος μεταξύ φίλων για την κατάσταση με το νερό στην Λευκάδα. Ο Δήμαρχος πάρα το γεγονός ότι το Facebook δεν είναι και ο καταλληλότερος χώρος να αναπτυχθούν και να επιλυθούν τόσο σοβαρά ζητήματα, απάντησε στον φίλο του για το πώς έχουν τα πράγματα με το νερό. Δεν διαβάσαμε βέβαια και κάτι καινούργιο. Αυτά που ακούμε από τους αιρετούς εδώ και χρόνια, αυτά ακούμε πάλι. Λογικό βέβαια αφού διαχρονικά κανείς δεν έχει ασχοληθεί επί της ουσίας με το πρόβλημα. Όλοι συνεχίζουν την τακτική του μπαλώματος, να περάσουν τα χρόνια κάπως έτσι, να προλάβουν να φύγουν χωρίς να καταρρεύσει εντελώς το σύστημα. Ας το λύσει ο επόμενος… Τώρα η καυτή πατάτα είναι στα χέρια του Δημάρχου, για να δούμε τι θα την κάνει….

Να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο! Πέρα από την υποχρέωση που έχει ο Δήμος απέναντι στους πολίτες να τους παρέχει νερό, υπάρχει και η υποχρέωση που έχουμε όλοι ως πολίτες για σωστή διαχείριση του νερού. Και εκεί έχουμε ακόμα δουλίτσα απ’ ότι βλέπω….

Lois Lane

Ακολουθεί η συζήτηση στο Faceboook του Δημάρχου για το νερό…

Χθες στις 1:20 μ.μ. ·

Κε Δήμαρχε καλημέρα.

Την περασμένη Κυριακή σας έκανα μια ερώτηση αναφορικά με το νερό αλλά απάντηση δεν έλαβα. Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει να απαντήσετε ή δεν ξέρετε τι να απαντήσετε. Δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή (τυχαίο) στην περιοχή των Τσουκαλάδων και το νερό είναι ανύπαρκτο. Θα ήθελα να μου πείτε τι να κάνουμε ΄με τους πελάτες στα μαγαζιά μας που θέλουν να πληθούν με λίγο νεράκι.Θα τελειώσει η χρονιά και θα έρθει ο δήμος να ζητήσει επι του τζίρου το ποσοστό του για την ανυπαρξία του.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.ΕΛΕΟΣ.

  • Κώστας Δρακονταειδήςκ. Τζέμο τα προβλήματα που έχει ο τόπος, όπως για παράδειγμα το νερό, δεν λύνονται με συζητήσεις μέσω facebook. Ούτε η δουλειά μου είναι να είναι όλη μέρα στην οθόνη του υπολογιστή. Επίσης θα παρακαλούσα όλους, να μην είμαστε εύκολοι στις κρίσεις και τους χαρακτηρισμούς. Επί της ουσίας τώρα. Υπάρχουν ορισμένα χωριά (6-7), όπως και τμήμα της πόλης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά, αιρετοί και υπηρεσία, είναι συνεχής. Οι ποσότητες που παίρνουμε από το Λούρο δεν επαρκούν. Έχουμε εξηγήσει κατ’ επανάληψη αναλυτικά τους λόγους της ύπαρξης του προβλήματος (πεπαλαιωμένο και διάτρητο δίκτυο, κ.λπ.). Εκτός όμως από την ευθύνη που έχει ο Δήμος να παρέχει νερό στους πολίτες, υπάρχει και η ευθύνη των πολιτών για τον τρόπο που το διαχειρίζονται. Σε όλους αυτούς τους λόγους, προσθέστε την πολύ μεγάλη είσοδο τουριστών από την Παρασκευή 17-7-2015 και τον συνεχή καύσωνα που μεγιστοποιεί τις ανάγκες. Στους Τσουκαλάδες διαπιστώσαμε και επιδιορθώσαμε πριν μια βδομάδα περίπου, συγκεκριμένη βλάβη (βούλωμα δικτύου) με αποτέλεσμα να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο. Προφανώς η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Η προσπάθειά μας για να την βελτιώσουμε συνεχίζεται.
  • Costas Xalikias Υπάρχει αδιαφορία προς τους πολίτες, υπάρχει ανεκπαίδευτο προσωπικό, να προλάβετε έμπειρο τεχνικό διανομής νερού ύδρευσης, χωρίς χρονοτριβή να δημιουργήσετε μια ομάδα από ξένους όχι Λευκαδίτες που θα εντοπίσουν παράνομες συνδέσεις, το δίκτυο κύριε Δήμαρχε είναι ύδρευσης όχι άρδευσης. Και τέλος να ερευνήσεις μήπως σαμποτάρουν ορισμένοι την διοίκηση της Δημαρχίας.

20 ώρες · Μου αρέσει!

  • Τάκης Τζέμος Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει δεν έχουμε νερό στο κλείσιμο να πληθεί ο εξοπλισμός του μαγαζιού,κάποιοι δεν έχουν νερό για να κάνουν ένα μπάνιο να ξεκουραστούν.

20 ώρες · Μου αρέσει!

  • Costas Xalikias Τα δίκτυα ύδρευσης κύριε Δήμαρχε δεν βουλώνουν από μόνα τους , απλά άφησαν κάποια βάνα μισόανοιχτή και να δικαιολογηθούν για να μην έχουν συνέπειες ή για να έχουν ένα ωφέλημα από υπερωρίες ανέφεραν πως βούλωσε η σωλήνα. Μόνοι σας κάνετε τις επισκευές ή εξωτερικός εργολάβος ??

20 ώρες · Μου αρέσει!

  • Takis Kourtis Στον Κάβαλλο η κατάσταση είναι δραματική. Δεν γίνεται σωστά η διανομή του νερού. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες. Προφανώς δεν έγιναν οι ενέργειες εκείνες που θα το αντιμετώπιζαν.

20 ώρες · Μου αρέσει!

  • Andreas Tsi Μπορούμε να κάνουμε το εξης: να αγοράσουμε ΟΛΟΙ μας απο μια δεξαμενή (οχι κατι υπερβολικό, απλα για να μην ξεμενουμε, εννοείτε θα παρουμε προσφορες για μαζική αγορά) και να μην πληρώσουμε τους λογαριασμούς του νερού μεχρι να συμπληρωθεί το κόστος που ξ…Δείτε περισσότερα

19 ώρες · Μου αρέσει!

  • Alex Rontogiannis Δήμαρχε η διάφορα μας εδώ πέρα είναι απλή!! Ηξερες το πρόβλημα πριν αναλαβεις.. Γιατί έπρεπε να έρθει το καλοκαίρι και να ξανά έχουμε το ίδιο θέμα; ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;;;; Η τουλάχιστον να μεριμνήσει ο δήμος να είναι καλύτερα προετοιμασμένος ;;

19 ώρες · Μου αρέσει! ·

  • Konstantinos Soldatos Ευτυχως που υπαρχει και το ελευθερο δωρεαν ακυδεμονευτο fb και ας ξε………..νει .δουλεψτε ασχοληθειτε μην κοροιδευτε για να μην φοβαστεεεεεεεεε…..

19 ώρες · Μου αρέσει! ·

  • Marianna Zakinthinou Παντως στη περιοχη κουζομπεη οπου μενω ποτε τα προηγουμενα καλοκαιρια δεν ειχα αυτο το προβλημα (σε αλλα μερη ναι ειχαν).Σιγουρα ειναι απο τα ποιο δυσκολα η διοικηση ενος δημου…

18 ώρες · Μου αρέσει!

  • Ιωαννης Λυτρας Εγώ μια ερώτηση να κάνω στην πόλη της Λευκάδας γιατί δεν κόβεται ποτέ και στην Απόλπαινα και σε άλλα μέρη στους Τσουκαλάδες κόβεται συνέχειά καθε καλοκαίρι μπορεί να μου εξηγήσει μένα κάποιος αυτό

14 ώρες · Μου αρέσει!

  • Konstantinos Soldatos Γιατι η πολη εχει την πλειοψηφια των ψηφοφορων.

14 ώρες · Μου αρέσει! ·

  • Ιωαννης Λυτρας Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι δείγμα του δημάρχου αυτού θα ήθελα να πιστεύω

14 ώρες · Μου αρέσει!

  • Alex Rontogiannis γιατι στη λευκαδα ειναι πολλοι οι ψηφοι..

13 ώρες · Μου αρέσει! ·

  • Konstantinos Soldatos Μιλατε εστω και στο fb μπας και ταρακονηθουν μπας

13 ώρες · Μου αρέσει! ·

  • Ιωαννης Λυτρας Τελικά είναι απαρχαιωμένο το δίκτυο δε μας στέλνουν πολύ νερό από Λούρο μια ετσι μια γιουβέτσι δεν έχω καταλάβει

13 ώρες · Μου αρέσει!

  • Alex Rontogiannis τα πραγματα ειναι απλα.. οποιος δε κανει τη δουλεια θα παει σπιτι τ

13 ώρες · Μου αρέσει! ·

  • Rika Skafida Δήμαρχε κοίταξε αυτούς που παίρνουν παράνομα νερό από το δίκτυο, π.χ. στον Επίσκοπο

2 ώρες · Μουαρέσει!

Ionian Paradis einai polu skliro na min exei nero o epixeirhmatias na kanei tin doulleia tou

28 λεπτά · Μου αρέσει!