Η πρώτη συνέντευξη εφ όλης της ύλης του νέου δημάρχου Λευκαδίων Ξενοφώντα Βεργίνη στον τηλεοπτικό σταθμό “ΑΧΕΛΩΟΣ TV”. Ξεχωρίσαμε καποια σημεία και σας τα παραθέτουμε…

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κου Κούτσικου σχετικά με το αν αναγνωρίζει οτι η τρετραετία που περασε ήταν μια 4ετια με ιδιαιτερότητες, λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης απάντησε οτι το δέχεται ως ενα βαθμό αλλα δεν ειναι το παν. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν είχε πρόγραμμα και δεν έκανε ποτέ απολογισμό που υποχρεούται να κάνει κάθε χρόνο τον Ιούνιο μήνα.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των 65.000.000 ευρώ που επικαλείται ο απερχόμενος δήμαρχος οτι έφερε στο νησί, ο κος Βεργίνης είπε οτι καλό είναι να ελέγξουμε πως εξασφαλίστηκαν στο δήμο αυτα τα ποσά, αν είναι απο τον προγραμματισμό που έκανε, από την προσπάθεια του να βρει χρηματοδότηση, από μελέτες που συνέταξε ο δήμος τώρα ή οι προηγούμενοι ή αν ειναι χρήματα που εξασφαλίστηκαν απο τον βουλευτή.

Η καθημερινότητα των ανθρώπων και τα προβλήματα που τους ταλανίζουν και τους στενοχωρούν όπως η στέρηση νερού είναι οι προτεραιότητες του.

Σχετικά με την βαριά βιομηχανία του τόπου που είναι ο Τουρισμός ο κος Βεργίνης είπε οτι ο Τουρισμός ειναι πολυσύνθετη δραστηριότητα, είναι να επισκεφθείς έναν τόπο και να νιώσεις κατι διαφορετικό, να γνωρίζεις τον πολιτισμό του, το τόπο, τους ανθρωπους τη γαστρονομία του αρα δεν είναι μονο η επισκεψιμότητα ενος τόπου.

Το έργο της υποθαλάσσιας που μπορεί να χρειαστεί και 8 χρόνια για να ολοκληρωθεί ειναι σημαντικό για τον νησί και ολη την περιοχή. Επιθυμεί την συνεργασία με τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Πρέπει να βρεθεί μία λύση ίσως με ένα ευέλικτο φεριμπότ πού μπορεί να είναι πριν φτάσουμε στο κάστρο στην Αγία Μαύρα και να βγαίνει εκεί που θα βγει υποθαλάσσια, να μπορεί να μεταφέρει αυτούς που θα πάνε ανατολικά και να μην περνάνε μέσα από την πόλη και οι άλλοι δυτικά να περνάνε από την σημερινή γέφυρα.

Δεν ξέρω πώς θα γίνει αυτό ακόμα αλλά υπάρχουν σκέψεις για να διευκολύνουμε την πρόσβαση αλλά και την αποχώρηση των επισκεπτών από την Λευκάδα.

Σχετικά με τα σκουπίδια ο κος Βεργίνης είπε οτι πρεπει να ολοκληρωθεί το έργο επ’ωφελεία και των δυο πλευρών.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ωστε να μην διασχίζουν την Λευκάδα απο την Βασιλική, να περνούν από κατοικημένες περιοχές, το λιμάνι είναι επιβατικών αυτοκινήτων.

Ένα επιπλέον ερώτημα που έθεσε ο κος Κούτσικος είναι το αποχετευτικό δίκτυο της Λευκάδας, και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Λευκάδα, ο κος Βεργίνης είπε ότι εχει ψηφιστεί ο απαγωγός και θα πρεπει να ενοποιηθεί για όλη τη Λευκάδα ώστε να γίνει ένας τριτοβάθμιος βιολογικός καθαρισμός.

Τέλος για το μείζων ζήτημα του κυκλοφοριακού του νησιου και πιο έντονα της πόλης της Λευκάδας. Ο νεος δήμαρχος είπε οτι θα πρεπει να ανευρεθεί χώρος για πάρκινγκ και τρόπος για τη μεταφορά των ανθρώπων απο το πάρκινγκ στην πόλη. Να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια που έχουν καταληφθεί από τους καταστηματάρχες και τους πωλητες τους.Ωστε να μην μπερδευτονται τα οχήματα με τους πεζούς και γίνονται ατυχήματα.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ https://fb.watch/o1RrqzaFqP/

via lefkasnews.gr