ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΝΙΚΗ = 57-61

Την σπουδαιότερη επιτυχία της από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος πέτυχε η Νίκη, η οποία έφυγε από την Δράμα με ένα “δίποντο χρυσάφι”. Το αποτέλεσμα στην έδρα των Τιτάνων επιτρέπει στη λευκαδίτικη ομάδα να βρεθεί μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αν κερδίσει τα δύο εντός έδρας ματς με Σταυρούπολη και ΠΑΣ Γιάννινα που θα γίνουν στις 14/12 και 21/12 αντίστοιχα. Παράλληλα, με το “διπλό” αυτό η Νίκη είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στον Βόρειο όμιλο της Α2 Γυναικών.
Τα εμπόδια στον δρόμο προς το σημαντικότερο ντέρμπι των εννιά πρώτων αγωνιστικών πολλά. Τραυματισμοί για Κανταρά και Μπαλά, κουραστικό ταξίδι, μετάθεση του ματς κατά έξι ώρες αργότερα, αλλαγή γηπέδου. Η όλη κατάσταση πείσμωσε τις αθλήτριες της Νίκης, οι οποίες έδωσαν όρκο νίκης. Με κατάθεση ψυχής ξεπέρασαν την κούραση και με καλή απόδοση στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα πήραν την νίκη-όνειρο που εκτός από το βαθμολογικό πλεονέκτημα δίνει και τεράστια ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια.
Η Νίκη που ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, βρέθηκε στο 10′ να προηγείται με 14-10. Στην δεύτερη περίοδο συνέχισε να έχει πάνω χέρι, ωστόσο κάποια λάθη εξαιτίας της πίεσης για το αποτέλεσμα δεν της επέτρεψαν να “χτίσει” μια μεγαλύτερη διαφορά, η οποία στο 20′ ήταν στο +4 (22-26).

nikh sth drama
Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά (36-35) κατά την διάρκεια της τρίτης περιόδου, εκεί όμως οι παίκτριες της Νίκης λειτούργησαν με περισσότερη ηρεμία στην επίθεση, ενώ πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους, που στο 30′ έγινε 36-39. Τα όποια λάθη των διαιτητών στο δεύτερο ημίχρονο δεν πτόησαν την Νίκη, η οποία μπορεί να μην βρήκε τον καλό ρυθμό που είχε σε προηγούμενα ματς, συνέχισε όμως έχοντας καλές επιλογές στο παιχνίδι της να είναι μπροστά στο σκορ που έφερε και το τελικό 57-61.
Μοσχοπούλου με 18 πόντους, Ψυχογυιού με 16 και τέσσερα τρίποντα, αλλά και η Χαιριστανίδου με 14 πόντους έκαναν πολύ καλή δουλειά, χωρίς βέβαια να υστερήσει κάποια από τις άλλες αθλήτριες που αγωνίστηκαν.
Δεκάλεπτα: 10-14, 22-26, 36-39, 57-61
Διαιτητές: Αγραφιώτης-Παπαδοπούλου Χρ
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ(Μυλωνά): Γαϊτάνη 7(1), Στάικου 2, Μπίχτα, Κεσεσίδου 12, Φούντα, Γιαντσιώρη 4, Πελτέκη 14(2), Κουτούση 18, Δημητρακούδη.
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 14, Αργυρού 8, Κανταρά 2, Μπαλλά, Ψυχογυιού 16(4), Κρητικού 3(1), Μοσχοπούλου 18(3), Καββαδία, Λογοθέτη, Σταματέλου, Δελαπόρτα.

Της νίκης "όνειρο" προηγήθηκε βόλτα στην Ονειρούπολη για να ξεφύγει το μυαλό από τις σκέψεις για τον αγώνα

Της νίκης “όνειρο” προηγήθηκε βόλτα στην Ονειρούπολη για να ξεφύγει το μυαλό από τις σκέψεις για τον αγώνα