ΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ = 70-37
Με “όπλο” την σοβαρότητα που την διακρίνει σε όλα τα ματς και ανεβάζοντας την απόδοσή της σταδιακά, η Νίκη πήρε εύκολα ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα. Η Καλαμαριά που ερχόμενη στην Λευκάδα ήξερε την τύχη της, αποδείχτηκε ανταγωνιστικός αντίπαλος μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (σκορ 10-10). Στο διάστημα αυτό οι άμυνες λειτούργησαν καλά, οι κακές επιλογές όμως στην επίθεση της Νίκης, δεν άφησαν την ομάδα της Λευκάδας να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ένα γρήγορο σερί 12-0 για τη Νίκη, άλλαξε τα δεδομένα, η γηπεδούχος ομάδα πήρε τα πάνω της και με την βελτίωση στην άμυνα βρέθηκε και στο +14 (29-15) που έγινε 29-18 στο 20′.
Η τρίτη περίοδος ήταν η πιο παραγωγική για τη Νίκη, η οποία με 28 πόντους, δείγμα της όλο και καλύτερης επιθετικής συμπεριφοράς, “τελείωσε” το ματς πρόωρα. Η συγκέντρωση στην άμυνα έπαιξε το ρόλο της, με την καλή κατά τα άλλα Καλαμαριά, να μένει στους 26 πόντους μετά από 30 λεπτά αγώνα. Με την διαφορά στους 31 πόντους (57-26 στο 30′), στο τέταρτο δεκάλεπτο αξιοποιήθηκε και η ευκαιρία για την χρησιμοποίηση των πιο νεαρών αθλητριών και την ξεκούραση των έμπειρων. Η αποχώρηση της Ψυχογυιού με ένα ελαφρύ διάστρεμμα και της Μπαλλά εξαιτίας κράμπας στο γαστροκνήμιο, μείωσαν την χαρά για το 12ο σερί ροζ φύλλο αγώνα, που διατηρεί τη Νίκη μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα του Βορείου ομίλου της Α2 Γυναικών.
Όλα αυτά μερικές ημέρες πριν το σημαντικό ματς στην Λάρισα, εκεί όπου η Νίκη θα αντιμετωπίσει στο Κλειστό της Νεάπολης την Ολύμπια που μπορεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση, αλλά έχει στόχο όμοιο με αυτόν της ομάδας της Λευκάδας, δηλαδή την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Δεκάλεπτα: 10-10, 29-18, 57-26, 70-37
Διαιτητές: Τσακαλογιάννης-Κοτσίρης
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 13, Αργυρού 4, Τζίμπο 3(1), Κανταρά 9, Μπαλλά 5, Κρητικού 6(2), Ψυχογυιού 12(2), Σταματέλου, Μοσχοπούλου 16, Βουκελάτου, Καββαδία, Λογοθέτη 2.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. (Νομικός): Μαργαρίτη 9, Ζαμπέτογλου 3, Τομπουλίδου, Αραμπατζή, Θεοδωρίδου 1, Παλλάνη 7, Καζαντζή 7(1), Καϊμακτσή 10.