Στην αγορά της Λευκάδας βγήκε σήμερα το πρωί ο νεοεκλεγείς βουλευτής Θανάσης Καββαδάς μαζί με τον συνυποψήφιο του Βασίλη Μελά να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον στήριξε και τον ψήφησε. Άλλα και για να επιβεβαιώσει άλλη μια φορά αυτό που είπε στη πρώτη του δήλωση χθες, δηλ. ότι σκοπεύει να είναι βουλευτής όλων των Λευκαδίων!

Γεμάτος ενέργεια και αποφασιστικότητα θέλει να βοηθήσει και να προωθήσει αυτά που πιστεύει ότι χρειάζεται ο τόπος. Γνωρίζει όμως επίσης πόσο σημαντικό είναι όλοι μαζί να συνεργαστούν μέσα σε ένα πολίτικο περιβάλλον που διέπεται από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μια Περιφέρεια η οποία δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ όπως παλιά και ένα Δήμο όπου και εκεί μένει να δούμε κατά πόσο θα μπορέσει να ακολουθήσει την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα που έρχονται.

Ο Θανάσης Καββαδάς σίγουρα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Χρόνο θα χρειαστεί προφανώς και ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κος Σταύρος Γρηγόρης, ο οποίος προφανώς και δυσκολεύεται να διαχειριστεί την ήττα του.

Λογικό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την χώρα θριαμβεύει, το να χάνεις την έδρα στην Λευκάδα είναι σοβαρό και μόνο ως προσωπική ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και θα αξιολογηθούν τα όσα συνέβησαν κατά τον προεκλογικό αγώνα, σίγουρα θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν για επιλογές και τακτικές. Λογικό λοιπόν να υπάρχει πικρία και να χρειαστεί χρόνος να ξεπεραστεί σαν γεγονός.

Το πρωί συναντήσαμε τον νέο βουλευτή μαζί με τον κο Γρηγόρη στην αγορά. Όταν του ζητήσαμε να φωτογραφηθεί μαζί με τον νέο βουλευτή όχι μόνο αρνήθηκε και αυτό είναι και δικαίωμα του κάθε πολίτη, φανερά εκνευρισμένος χαρακτήρισε αυτά που γραφούμε πρόστυχα.

Κατά καιρούς υπάρχουν αιρετοί που ενοχλούνται από τα όσα γραφούμε. Λογικό να μην αρέσουν κάποια πράγματα, ειδικά όταν έχεις μάθει και αλλιώς. Γνωστή ευαισθησία στο χώρο. Το τι είναι ή δεν είναι πρόστυχο το κρίνουν οι πολίτες καθημερινά, αξιολογούν πρόσωπα και καταστάσεις και το δείχνουν με τις επιλογές τους.

Όσο μας αφορά δεν θα απαντήσουμε, ακόμα τουλάχιστον σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Προφανώς δεν περίμενε ο υποψήφιος βουλευτής αυτό το αποτέλεσμα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές να αντλεί κανείς την ενημέρωση του και να κάνει τις δηλώσεις του όπως του αρέσουν.

Όχι στην νίκη, άλλα στην ήττα φαίνεται κανείς. Όταν κερδίζεις, να μη λες τίποτα, όταν χάνεις, να λες ακόμα λιγότερα….

Εμείς να ευχηθούμε καλή δύναμη και στου δύο, πρώην και νυν βουλευτή