Πρώτα το συμφέρον των Επτανήσιων
Η γνήσια Επτανησιακή – η μοναδική ανεξάρτητη από τα αθηναϊκά κόμματα – συνεπής αντιμνημονιακη – δύναμη.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο» Διονύσιος Σολωμός
24-7-2014

Νερό πόσιμο για τους Κερκυραίους και συγκοινωνία με υδροπλάνα.
Θέματα  για εγγραφή στην ημερησία διάταξη και συζήτηση στο ΠΣΙΝ

ΠΡΟΣ

  1. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Νίκο Μηλιώτη,
  2. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου.

Κοιν: ΜΜΕ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Θέμα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.

Κύριε Πρόεδρε,

Με βάση τον νόμο και το άρθρο 8 παρ. 1 του  Κανονισμού  Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν. περί δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σας ζητάμε να εγγράψετε στην αμέσως επόμενη 2ήμερη Σύνοδο του Π.Σ.Ι.Ν. που εξαγγείλατε για 2 και 3 Αυγούστου 2014,, σε σειρά που να μπορούν να συζητηθούν, τα εξής θέματα:

1) Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΠΟΣΙΜΟ

ΝΕΡΟ ΑΠΟ «ΦΡΑΓΜΑΤΑ».

Για το θέμα αυτό ισχύει η εδώ και 3 χρόνια εισήγησή μου, επικαιροποιημένη. Ζητώ ταυτόχρονα από τον κ.Περιφερειάρχη, να μας αποστείλλει άμεσα αντίγραφο του φακέλλου που πρέπει να έχει συγκροτήσει με τις θέσεις του, την αλληλογραφία του με τα Υπουργεία και την Ε.Ε., με τους βουλευτές Κέρκυρας και με τον Δήμαρχο Κερκυραίων, τα οποία έγγραφα πρέπει τώρα νάναι πολύ περισσότερα από τα 2 έγγραφα που μας έδωσε το 2011, όταν ζήτησα τον φάκελλο της ΠΙΝ.

2) ΣΥΝΔΕΣΗΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ – ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ   ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.

Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα “CorfuPress” δημοσιεύει το εξής ρεπορτάζ:

«Δώρο»… την πρωτιά στα υδατοδρόμια δίνει η κυβέρνηση στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Τατούλη που ξανάγινε «γαλάζιος» στις περιφερειακές εκλογές και ανταμείβεται ως εκ τούτου…

Αν και η Κέρκυρα ήταν η πρώτη περιοχή που πριν από δέκα χρόνια έγιναν πτήσεις υδροπλάνων και η υποδομή στο Λιμάνι είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τις πτήσεις, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ότι στην περιοχή του θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή του «στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης των υδατοδρομίων στην Ελλάδα»!
Όλα αυτά την ώρα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και της ΝΔ τώρα είχαν υποσχεθεί αρχικά λειτουργία των υδατοδρομίων των Επτανήσων από το Μάιο του 2013, η ημερομηνία μετατέθηκε για το Μάιο του 2014, μετά πάλι για το καλοκαίρι του 2014 και τώρα, η έναρξη πτήσεων με υδροπλάνα έχει μετατεθεί και πάλι για τη θερινή σαιζόν του 2015!
Και, φυσικά, οι μεγάλες κουβέντες από πλευράς του Υφυπουργού Υποδομών: «Στόχος μας είναι τα υδροπλάνα να αποτελέσουν μια μορφή εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος και όχι ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο τακτικού χαρακτήρα»…
Αν και ακόμα δεν έχουν τελειώσει όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών που έχουν πάρει τις πρώτες άδειες για πτήσεις στην Ελλάδα (μία κυρίως σε Ιόνιο και Δ. Ελλάδα και άλλη στο Αιγαίο) θεωρούν ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στο σύνολό τους το Μάιο του 2015, ενώ από τον Οκτώβριο πιθανόν να είναι έτοιμα τα συστήματα κρατήσεων προκειμένου να μπορούν οι πτήσεις, είτε πρόκειται για μεταφορά ή για εκδρομές, να ενταχθούν στα τουριστικά πακέτα της επόμενης σαιζόν.
Στην Κέρκυρα, υδατοδρόμια θα δημιουργηθούν στο Λιμάνι (και όχι στη Μαρίνα Γουβιών όπως παλαιότερα), στους Παξούς, στην Ερείκουσα και τους Οθωνούς ενώ η αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείο Ναυτιλίας έχει οδηγήσει σε εμπλοκή τη δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίου και στο Μαθράκι, με αποτέλεσμα σε πρώτη φάση το νησί αυτό να μείνει εκτός…

Τα υδατοδρόμια, αν και θα είναι ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, θα τα εκμεταλλεύεται η εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» η οποία προχωρά τη διαδικασία αδειοδότησης. Η εν λόγω εταιρία θα λειτουργεί στην περιοχή μας επίσης στην Ιθάκη, την Πάτρα, έχει ζητήσει άδεια για το Μεσολόγγι ενώ θα εκτελεί πτήσεις και στην Κρήτη.
Στη Ζάκυνθο θα δραστηριοποιηθεί άλλη εταιρία, η «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» ενώ είναι άγνωστο ακόμα αν θα συνδυάζονται πτήσεις των δύο εταιριών για να συνδέουν τα δύο άκρα των Επτανήσων.»

Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση Σαμαρά και εσείς τροφοδοτούσατε με παραπλανητικές πληροφορίες τα ΜΜΕ για να επηρεάσετε τον λαό, όπως:

  • Το Υπουργείο Οικονομικών “μπλοκάρει” τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Κέρκυρα!
  • Την Παρασκευή η πρώτη άδεια για πτήσεις υδροπλάνων από την Κέρκυρα
  • Στην τελική ευθεία για την κατασκευή υδατοδρομίων (και) στην Κέρκυρα
  • Αισιοδοξία για υδροπλάνα: Τον επόμενο μήνα νέα για Ιόνια, ως το καλοκαίρι για Ιταλία
  • Με πιλότο την Κέρκυρα, υδροπλάνα… από το 2014
  • Προχωρούν τα υδροπλάνα, οι πρώτες πτήσεις από Κέρκυρα, Παξούς, Οθωνούς και Ερείκουσα
  • Υδροπλάνο πετά αύριο από Μπρίντιζι προς Κέρκυρα

Είναι χαραχτηριστικές και οι δημοσιευμένες εξαγγελίες του κ.Σκούρτη:

«Καλά νέα για τα υδροπλάνα ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης. Αδειοδότηση των υδατοδρομίων στα Ιόνια σ’ ένα μήνα, πιθανόν ως το καλοκαίρι και για Ιταλία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 4/1 στο Ράδιο Επτάνησα, ανακοίνωσε καλές ειδήσεις για το θέμα της δρομολόγησης υδροπλάνων στο Ιόνιο και την Αδριατική. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που «τρέχει» η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει φέρει τον κ. Σκούρτη πολύ κοντά στο θέμα των υδροπλάνων και όπως δήλωσε το παρακολουθεί πολύ στενά.

Προς όφελος της συνοχής της ΠΙΝ και του τουρισμού
Η δρομολόγηση υδροπλάνων βοηθά και στην συνοχή της Περιφέρειας αλλά και στην τουριστική οικονομία, δήλωσε ο κ. Σκούρτης, υπογραμμίζοντας ότι η τοπική κοινωνία επιθυμεί τη δρομολόγηση των υδροπλάνων, τα οποία στο παρελθόν πέρασαν από 40 κύματα.
Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα είχε επιχειρηθεί η δρομολόγηση υδροπλάνων, τα οποία όμως σταμάτησαν τα δρομολόγιά τους, λόγω ανυπαρξίας του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου.

Σε ένα μήνα οι αδειοδοτήσεις
Ο κ. Σκούρτης ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον εταιρειών για τη δρομολόγηση υδροπλάνων και οσονούπω (εντός του επόμενου μήνα) θα αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο στον ΟΛΚΕ, το οποίο μαζί με μια ομάδα υδατοδρομίων που αφορούν τα Ιόνια και τη Δ. Ελλάδα θα προσφέρουν δυνατότητες σύνδεσης των Ιονίων μεταξύ τους αλλά και με την ηπειρωτική ακτή. Τα υδατοδρόμια αυτά είναι: Κέρκυρα, Παξοί, Διαπόντια, Γιάννενα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Πάτρα.

Και με Ιταλία
Η συνεισφορά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έγκειται στην βοήθεια για τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και ήδη έχουν γίνει επαφές και για τη δρομολόγηση υδροπλάνων που θα συνδέουν την Κέρκυρα με την Ιταλία. «Κάναμε δοκιμαστικές πτήσεις με Μπάρι και Πρίντεζι και η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου 40 λεπτά», δήλωσε ο κ. Σκούρτης, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για ευόδωση της σύνδεσης Κέρκυρα – Ιταλία, πιθανότατα έως το καλοκαίρι.»

Ζητάμε πριν τη συζήτηση του θέματος να μας στείλετε τον φάκελλο με όλα τα στοιχεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com

epanisiaki-anagenisi

 

 

 

 

eptanisiakianagennisi.com