Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πλέον για την κατάσταση που επικρατεί με το νερό στην Λευκάδα. Εδώ και 2 μήνες όλοι το βιώνουμε. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Σήμερα το πρωί οι βρύσες πάλι ίσα που έσταζαν.

Οι επαγγελματίες καθώς και οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους και διαμαρτύρονται συνεχώς! Δεν μπορούν να δουλέψουν, με τους τουρίστες να ζητούν εξηγήσεις. Δεν μπορεί ο Δήμος αντί να στέκεται αρωγός αυτής της προσπάθειας να αποτελεί τελικά το εμπόδιο στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ειδικά τώρα που τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Η Δημοτική Αρχή πέρα από τα κοινότυπα ανακοινωθέν, θα πρέπει να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει και πως σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα. Κακή διαχείριση, έλλειψη πόρων και απλήρωτοι λογαριασμοί όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Αποτελέσματα της πολυετούς κακοδιαχείρισης, έλλειψης διεύθυνσης και προγραμματισμού.

Η πίεση προς την Νέα Δημοτική Αρχή αυξάνεται ολοένα και περισσότερο έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα που μας ταλαιπωρεί δεκαετίες τώρα. Ναι είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα, το γνωρίζουμε όλοι! Και μόνο αν δει κανείς σε τι κατάσταση είναι το δίκτυο, αλλά και τι συμβαίνει με τις συνδέσεις και τις παράνομες συνδέσεις, θα καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να μπει μια τάξη σε όλο αυτό το χάος.

Κάποια στιγμή θα πρέπει όμως να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε τις αποτυχημένες, όπως αποδείχθηκε προσπάθειες τύπου μπαλώματος και να μπεί μια τάξη. Κάποιοι σίγουρα δεν το θέλουν αυτό. Κάποιοι θα ξεβολευτούν και η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει τελικά μόνη της στο πρόβλημα. Μπορεί να χρειάζεται εν τέλει να αναλάβει αυτό τον τομέα κάποιος ειδικός με τεχνογνωσία πάνω στα πράγματα.

Δεν είναι κακό να παραδεχτεί κανείς πως δεν μπορεί να τα ξέρει και να τα κάνει όλα.

Και όπως είδαμε υπάρχει η δυνατότητα να προσληφθεί ειδικός συνεργάτης όταν θέλουμε. Να θυμίσουμε επίσης ότι και στο 16σέλιδο Προεκλογικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα» υπάρχει σχέδιο για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, που όπως αναφέρεται αποτελεί προτεραιότητα και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Πέρα από τις θεωρητικές προσεγγίσεις, τώρα χρειάζεται να δοθεί λύση επί του πρακτέου. Σίγουρα πολύ πιο δύσκολο, αλλά ευφηκτό. Οι πολίτες θα στηρίξουν την Δημοτική Αρχή να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται, φτάνει να το επιχειρήσει.

Όπως είχε πει και προεκλογικά ο Δήμαρχος, θα χρειαστεί να σπάσει αυγά. Θα χρειαστεί ενδεχομένως να ζητήσει και βοήθεια από ειδικούς στον τομέα αυτό.

Όσο για την κατάσταση στην χώρα, σίγουρα είναι πρωτόγνωρη και έχει δυσκολέψει κατά πολύ και την Αυτοδιοίκηση να κάνει την δουλειά της. Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται και συνεχώς ως άλλοθι για να μην σπάσουμε αυτά τα περιβόητα αυγά για να αλλάξουν οι αγκυλώσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος.

Είναι γεγονός πως  οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν χρόνο.  Η Δημοτική Αρχή έχει και χρόνια μπροστά της και όπως βλέπουμε και πρόγραμμα. Ο χρόνος μπορεί να κυλάει αργά, τα χρόνια όμως περνάνε γρήγορα…

Screenshot 2015-07-26 12.31.01