Ενωμένη όσο δεν την έχουμε δει τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται η τοπική ΝΔ προκειμένου “να στηρίξει τους άξιους ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν  στις αυτοδιοικητικές εκλογές  α και β΄ βαθμού” όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως εννοούν τον υποψήφιο Δήμαρχο Λευκάδας κο Ξενοφών Βεργίνη και την υποψήφια Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» και ήταν άλλη μια φορά όλοι εκεί να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα νίκης  στις επερχόμενες εκλογές.

Την επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά ήρθε να στήριξη ο Υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος εξέφρασε την δυνατή υποστήριξη του στην υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα. Ο Υπουργός τόνισε σε κάθε ευκαιρία πως η Ρόδη έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ανάπτυξη των νησιών και τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα πορεία του Ιονίου: εντιμότητα, εμπειρία, καθαρούς ορίζοντες, εξαιρετικούς συνεργάτες και ανοιχτή στην κοινωνία.

Η Ρόδη Κράτσα αναφέρθηκε στην στρατηγική που εφαρμόστηκε για τη Λευκάδα, τόσο για την οδοποιία, τα αντιπλημμυρικά και τα κτιριακά έργα, όσο και τα έργα πνοής αναπλάσεων (Γύρα, κτήμα Πασσά αθλητικό κέντρο) που θα δώσουν ποιότητα ζωής και ελκυστικότητα.

Στην παρουσίαση ήρθαν επίσης να στηρίξουν δυναμικά ο βουλευτής Λευκάδας κος Θανάσης Καββαδάς την Ροδή Κράτσα και το ψηφοδέλτιο της, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κος Ξενοφών Βεργίνης καθώς και πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι. Σημαντική για άλλη μια φορά και η παρουσία του πρώην βουλευτή Λευκάδας κου Παναγιώτη Καββαδά η οποία περνά τα δικά της μηνύματα.

Κλείνοντας να πούμε ειδικά όσον αφορά τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους για το Δήμο Λευκάδας σε όλους τους συνδυασμούς ότι η νίκη κατακτάται με ενότητα και ταπεινότητα…… αλλιώς  η προσγείωση που αναπόφευκτα θα επέλθει για κάποιους θα είναι αρκετά απότομη και μοναχική. Μην ξεχνάμε δεν μπορούν όλοι να εκλεγούν, μπορούν όμως όλοι να στηρίξουν το συνδυασμό τους εφόσον  πιστεύουν στο κοινό και όχι ατομικό όραμα και αγώνα.