Πρόκειται για το τελευταίο “μεγάλο” ματς, καθώς από την 24η αγωνιστική έως και την 30η που θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται κανένας αγώνας μεταξύ των ομάδων που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Το ματς Παλλευκάδιος – Καναλάκι δεν είναι ένα ματς της… σειράς. Είναι ΤΟ ματς. Αυτό που εν πολλοίς θα καθορίσει την πρωτιά, αν και εφόσον στην συνέχεια αυτός που θα κερδίσει το ντέρμπι, ο πρωτοπόρος δηλαδή, δεν εμφανίσει τάσεις… αυτοκτονίας.
Η σιγουριά που υπάρχει στα δύο “στρατόπεδα” για αποφυγή ακόμη και των πλέι οφ σε περίπτωση νίκης τους στο σαββατιάτικο ματς, μετατρέπει το παιχνίδι του Δημοτικού Σταδίου σε… τελικό. Άρα στο ματς αυτό που βάσει της βαθμολογίας θα κοντραριστούν οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, επιβάλλεται να δούμε και τους καλύτερους όσον αφορά το διαιτητικό κομμάτι. Η Επιτροπή διαιτησίας που ενδεχομένως να ζητήσει την συνδρομή των διοικήσεων των δύο σωματείων στον ορισμό του διαιτητή, έχει μπροστά της μια μοναδική ευκαιρία για να διαγράψει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων αγωνιστικών και τις φωνές που ακούστηκαν από κάθε πλευρά. Πως θα γίνει αυτό; Με τον ορισμό του διαιτητή εκείνου που θα έχει την δύναμη να μοιράσει το… καρπούζι στην μέση και να μην αφήσει καμία ομάδα με παράπονα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να μην δοθούν περισσότερα… κουκούτσια προς την μία ή την άλλη πλευρά, είναι και ο ορισμός των καλύτερων στις γραμμές του πλαγίου άουτ. Πολλά στραβά των προηγούμενων αγώνων ξεκίνησαν από τους βοηθούς. Από τους βοηθούς αυτούς που αρνούνται να πάρουν θέση σε αμφισβητούμενες φάσεις, από τους βοηθούς αυτούς που δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος ενός “μεγάλου” ματς.
Με την πρωτιά να βρίσκεται στην… κόψη του ξυραφιού, κανείς από τους συμμετέχοντες στο ματς δεν θα μιλήσει για τον ανθρώπινο παράγοντα στην περίπτωση σφάλματος. Επειδή η κάθε πλευρά θα μετατρέψει το λάθος του διαιτητή ή των βοηθών σε ευθύνη του προέδρου της Επιτροπής πρωταθλήματος και πρώην προέδρου του Αχέροντα, Κώστα Τζίμα, του εύκολου στόχου δηλαδή κάθε φορά που υπάρχει ένα ανάποδο σφύριγμα, καλό θα είναι η Επιτροπή διαιτησίας να πράξει εγκαίρως τα απαραίτητα -και να αποτρέψει τυχόν κολλήματα ορισμένων- για την συμμετοχή των καλύτερων στο σπουδαίο αυτό ματς. Αυτό που προέχει είναι η διαφύλαξη του κύρους του πρωταθλήματος το οποίο έχει κερδίσει τους φιλάθλους με το αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζει.