Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι Πρωταθλητής Ευρώπης και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων (8.52μ.)!

Μίλτος Τεντόγλου: Από τα Γρεβενά ξανά στην κορυφή της Ευρώπης - Το "χρυσό" άλμα που του χάρισε το μετάλλιο [βίντεο]
ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο έδειξε από νωρίς χθες, στον τελικό του μήκους, πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για να… πετάξει στα 8.52, στο 4ο άλμα του κάνοντας ρεκόρ αγώνων! Ο “ιπτάμενος” Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, αφού προηγήθηκε, το μεσημέρι σήμερα (16/8) αυτό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην στα 35 χιλιόμετρα.

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Τεντόγλου: Εχω στο μυαλό μου τα… εννέα μέτρα

Έχω στο μυαλό μου τα… εννέα μέτρα“, δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ έδωσε μία υπόσχεση στον εαυτό του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023: “Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει!”.

“Ηταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η εθνική ομάδα”, ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα.

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Όταν ρωτήθηκε για τον αν τον προβλημάτισε το πρώτο άκυρο άλμα, είπε χαρακτηριστικά: “Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο ‘αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα’! Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς… Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε”, είπε.

Τα άλματα του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου:

 

 

 

via thetoc.gr