Ανακοίνωση με την οποία βάλει κατά των τοπικών ΜΜΕ εξέδωσε ο Τηλυκράτης. Ακολουθεί το τμήμα της σχετικής ανακοίνωσης, όπως επίσης και η απάντησή μας σε όσα αναφέρονται.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“– Πολλά ακούγονται και γράφονται στον τοπικό Τύπο και αλλού, για μεταγραφικές κινήσεις και άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα μας. Όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Επίσημη ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην ομάδας μας, μπορείτε να διαβάζετε μέσα από την σελίδα μας στο FACEBOOK και σε λίγο καιρό και από την ιστοσελίδα μας, που είναι υπό κατασκευή.
— Πρέπει να γίνει συνείδηση στον τοπικό Τύπο, ότι ο ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ έχει εδώ και ένα χρόνο ΚΑΙ Ακαδημία. Μας προκάλεσε εντύπωση η αντιμετώπιση που είχε η ομάδα της Ακαδημίας μας, από τα Μ.Μ.Ε., που αν και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της, στο Προπαιδικό Πρωτάθλημα και που στη διαδικασία των Play Off κατέκτησε τελικά το Πρωτάθλημα, το γεγονός πέρασε στα ψιλά γράμματα. Ο τύπος εκτός Λευκάδας, έδωσε πολύ μεγαλύτερη έμφαση σε αυτή την μεγάλη επιτυχία των παιδιών μας. Αντιθέτως αφιερώθηκαν σελίδες ολόκληρες και ρεπορτάζ για το CΑMP που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες. Απομένει να αποδειχτεί στο μέλλον ότι η αντιμετώπιση αυτή ήταν απλά ατυχής.
Το Δ.Σ”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Ο Τηλυκράτης αφήνει να εννοηθεί ότι ρεπορτάζ για μεταγραφικά θέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ψευδή. Με την ίδια ανακοίνωση, μέσω της οποίας ουσιαστικά καλεί τον φίλαθλο κόσμο του σωματείου να αγνοεί τα ΜΜΕ και να ενημερώνεται από την σελίδα της ομάδας στο facebook, ο Τηλυκράτης εγκαλεί τα τοπικά μέσα για το ότι δεν έκαναν εκτενή αναφορά στην επιτυχία της προπαιδικής ομάδας.
Η ανακοίνωση αυτή που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει να είναι προιόν δημιουργίας των ψύχραιμων φωνών που βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο, πρόερχεται από τους “σκληροπυρηνικούς” του Δ.Σ., απ’ αυτούς που για όλα τα κακώς κείμενα ευθύνονται οι κακοί δημοσιογράφοι, αλλά και ο Παλλευκάδιος, η ομάδα που διενήργησε το πρόσφατο camp και το όνομα της οποίας ο συντάκτης αγνοεί εσκεμμένα.
Οι εμπνευστές και ο συντάκτης της ανακοίνωσης, για να πετύχουν τον σκοπό τους, ξεχνούν σκόπιμα ότι την ώρα που βγήκαν στον “αέρα” οι μεταγραφικές πληροφορίες που ενόχλησαν, ήταν πέρα ως πέρα αληθινές. Παράλληλα, ξεχνούν ή τουλάχιστον αγνοούν, τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση 12χρονων αθλητών στο φως της δημοσιότητας. Αύριο μεθαύριο, οι ίδιοι παράγοντες που τώρα επιθυμούν την προβολή των πιτσιρικάδων -και συνάμα του δικού τους έργου- θα τα έχουν και πάλι με τους κακούς δημοσιογράφους, οι οποίοι με τους πηχυαίους τίτλους “έκαψαν” τα ταλέντα φουσκώνοντάς τους τα μυαλά.
Επειδή λοιπόν, το θέμα του προπαιδικού τμήματος προβλήθηκε όπως θα έπρεπε, συνιστούμε στους παράγοντες και τον συντάκτη της ανακοίνωσης να διαβάσουν και πάλι την συνέντευξη του προπονητή του τμήματος Πάνου Βαγενά, ο οποίος πριν τον τελικό μίλησε στο lefkadaweb.gr. Τότε θα καταλάβουν πολλά.
ΥΓ1. Ο τρόπος αναφοράς στο camp του Παλλευκάδιου και οι υπερβολές στο συγκεκριμένο τμήμα της ανακοίνωσης, δείχνουν ξεκάθαρα γιατί η πόλη της Λευκάδας δεν έχει μία ομάδα, κάτι που επιθυμεί μεγάλος αριθμός φιλάθλων.
ΥΓ2. Ο συντάκτης που προσπαθεί με τον τρόπο του να πει ότι ορισμένοι προβάλλουν περισσότερο τον Παλλευκάδιο και αδικούν το σωματείο του, καλά θα κάνει να δώσει τα ονόματά τους στην δημοσιότητα. Με στοιχεία φυσικά και όχι με ανακοινώσεις αυτού του τύπου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ