Στην διαδικασία των μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική αγωνίζονται συνολικά 56 ομάδες. Μετά από την λήξη του πρώτου γύρου (τρεις αγώνες), μόλις τρεις είναι οι ομάδες που έχουν διατηρήσει το “μηδέν” στην άμυνά τους. Πρόκειται για τον Αχέροντα Καναλακίου, την Φαρκαδόνα Τρικάλων και τον ΑΟ Κυπαρισσίας από την Μεσσηνία. Η ομάδα της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας έχοντας ως μεγάλου ατού την αμυντική της γραμμή, προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα (με 7 βαθμούς, έναντι 5 του Μεσολογγίου και 4 του Κομποτίου) και μπαίνει με άλλον “αέρα” στην δεύτερη και καθοριστική τριάδα αγώνων. Ο καταλληλότερος για να μιλήσει για αυτή την πορεία της ομάδας του Νίκου Βέκιου και φυσικά για το “μηδέν” στα μετόπισθεν, είναι ο άνθρωπος που ηγείται της άμυνας, ο πολύπειρος Χρήστος Μήτσης. Ο 35χρονος αμυντικός που έχει… φάει τα γήπεδα με το κουτάλι (Φωστήρας, Αιγάλεω, Εθνικός Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναιτωλικό, Καβάλα, Αίας Σαλαμίνας, Καλλονή, Νίκη Βόλου και Λάρισα), μίλησε στο lefkadaweb.gr για την διαδικασία των μπαράζ ανόδου που είναι σε εξέλιξη. Η συνέντευξη με τον Χρήστο Μήτση έχει ως εξής:
Ερ. Ποιο στοιχείο σας έχει βοηθήσει για να αποκτήσετε το πάνω χέρι σε αυτή την διαδικασία;
Απ. Αν και είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία, δεν θεωρώ ότι έχουμε το πάνω χέρι. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, αφού το κάθε ένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα, δηλαδή ένα στοιχείο που αν το έχεις μπορείς να πετύχεις πολλά. Επίσης ξέρουμε κάθε φορά τι ζητάμε στο γήπεδο. Μεγάλος είναι ο ρόλος βέβαια και του κόουτς, ο οποίος “ψάχνεται” και είναι γνώστης των αντιπάλων μας. Το σύνολο του Αχέροντα είναι πολύ καλό κι αυτό συμβαίνει γιατί ο ένας ξέρει τις δυνατότητες του άλλου.
Ερ. Θεωρείς λοιπόν ότι στην διαδικασία ανάδειξης του υπερπρωταθλητή όλα είναι ανοικτά.
Απ. Ακριβώς αυτό. Όλα είναι ανοικτά. Είμαστε σε διαδικασία πρωταθλητισμού όπου το παν είναι το μηδέν στην άμυνα, κάτι που έχουμε πετύχει σε όλα τα ματς μέχρι τώρα. Σε ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα βασικό είναι να μην χάνεις. Και ο ένας βαθμός έχει τεράστια αξία. Έχουμε παίξει δύο εκτός έδρας ματς, τα οποία πιστεύω ότι είναι πιο εύκολα για μια ομάδα. Εκεί πηγαίνεις πιο προσεκτικά στην άμυνα και ο αντίπαλός σου, σου αφήνει κενούς χώρους για να τους εκμεταλλευτείς στην αντεπίθεση. Γενικά, όλα τα ματς είναι δύσκολα, αφού όλα κρίνονται στο γκολ. Κανένας δεν χαρίζεται στον άλλον, διότι από την στιγμή που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, όλοι διεκδικούν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.
Ερ. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η διαδικασία;
Απ. Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα παίζονται όλα. Όποια ομάδα είναι πιο σοβαρή, πιο ισορροπημένη, δηλαδή να ξέρει τι θέλει, και να έχει την διάρκεια, θα πετύχει τον στόχο της.
Ερ. Το “μηδέν” στην άμυνα που το αποδίδεις;
Απ. Παιχνίδι με παιχνίδι είμαστε και καλύτεροι. Έχουμε βρεθεί μεταξύ μας η τετράδα της άμυνας (σ.σ. Μήτσης, Κώστας, Νόνας, Μπάκας), δεν είναι βέβαια πάντα εύκολο, αλλά εγώ ως ο πιο έμπειρος, αυτό που επιθυμώ από τους συμπαίκτες μου το έχω πάρει. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, δουλεύουμε σαν μια παρέα και ο ένας αγωνίζεται για τον άλλον.

mhtshs
Ερ. Ποιο θεωρείς ως το πιο καθοριστικό ματς της συνέχειας;
Απ. Βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά, καθοριστικό θα χαρακτήριζα το αμέσως επόμενο. Όλα όπως προανέφερα, όμως, είναι ανοιχτά, αφού όλες οι ομάδες είναι πολύ επικίνδυνες. Το καλό για εμάς είναι ότι ξεκινήσαμε με νίκη και πήραμε την ψυχολογία που θέλαμε, ενώ πλέον έχουμε βγάλει από μπροστά μας τα μεγάλα ταξίδια, σε μια περίοδο που η ζέστη και η κούραση θα παίξουν το δικό τους ρόλο.
Ερ. Από την εξέλιξη που είχαν οι τρεις αγώνες, την διαδικασία την περίμενες κάπως έτσι, πιο δύσκολη ή πιο εύκολη;
Απ. Οι μικρές διαφορές στον βαθμολογικό πίνακα δείχνουν ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία. Και η τρίτη ομάδα που αυτή την στιγμή είναι το Κομπότι, είναι μέσα στον στόχο. Ένα τρίποντο αλλάζει όλα τα δεδομένα και από πρώτος μπορείς να βρεθείς τρίτος.
Ερ. Αν και ιδιαίτερα “ζεστοί” μετά το 0-0 στο Μεσολόγγι, σήμερα Δευτέρα… παγώσατε λίγο εξαιτίας της αποθεραπείας στα νερά του ποταμού Αχέροντα.
Απ. Όντως. Ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν. Το ρόστερ της ομάδας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλο, αγωνιζόμαστε συνέχεια τα ίδια παιδιά, οπότε χρειάζονται τέτοιες στιγμές που βοηθούν στην ανάκαμψή μας.
Ερ. Κλείνοντας, θα ήθελα και μια μικρή αναφορά σε αυτά που κράτησες από την “μάχη” του πρωταθλήματος και την πρώτη σου σεζόν στα γήπεδα των τοπικών κατηγοριών.
Απ. Πολλά πράγματα για τις ομάδες, ακόμη και για το τοπικό πρωτάθλημα, δεν τα γνώριζα. Τώρα μαθαίνω. Στο τοπικό διακρίνεις μεγαλύτερη δίψα. Βέβαια υπήρξαν και καταστάσεις που με στεναχώρησαν. Εν έτη 2015 αγωνίστηκα σε χωμάτινο γήπεδο. Είχα να παίξω σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο από το 1994. Το θεωρώ κατάντια να γίνονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα.