Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ο νέος βουλευτής Λευκάδας πως δεν σκοπεύει να είναι «βουλευτής τουρίστας» όπως θέλουν κάποιοι να αποκαλούν τους βουλευτές, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους από την θέση της αντιπολίτευσης.

Έτσι εντύπωση και μάλιστα πολύ θετική προκάλεσε σε όσους παρακολούθησαν την ομιλία του σήμερα στην βουλή. Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής μίλησε και διεκδίκησε για την Λευκάδα, ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αφού ευχαρίστησε άλλη μια φορά τους πολίτες της Λευκάδας για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν εκλέγοντάς τον βουλευτή, δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι μπορεί για το καλό του τόπου και της χώρας και ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους συναδέλφους.

Στην συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση και τις προγραμματικές δηλώσεις: “Δεν άκουσα τίποτα συγκεκριμένο που να αφορά στην επίλυση των πραγματικών και καθημερινών προβλημάτων.

Μόνο ευχολόγια και αόριστες υποσχέσεις χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς δεσμεύσεις, είπε ο Θανάσης Καββαδάς. Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι φόροι και μέτρα που επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Στόχος πρέπει να είναι να πορευτεί η χώρα με ασφάλεια στο μέλλον. Να προχωρήσει σε πολιτικές που θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς στις απαιτήσεις των καιρών.”

Ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας! Δεν είναι όμως αισιόδοξος πως μπορεί κιόλας διότι«ακόμα σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση να δείχνει την ανικανότητά της να κατανοήσει πως προοδεύει ο ανεπτυγμένος και ο ελεύθερος κόσμος.»

Στα λίγα λεπτά που είχε στην διάθεσή του ο βουλευτής κατάφερε να αναδείξει σημαντικά προβλήματα της Λευκάδας, όπως για παράδειγμα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, είπε, έμεινε το Νοσοκομείο χωρίς παθολόγο και αυτό για μήνες! Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου ενημέρωσε τον Υπουργό για το ότι δεν λειτούργει πλέον η καρδιολογική κλινική. Ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ήταν παρών να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και να δει αυτά τα θέματα θετικά.

12068766_412843292251350_2740739140426969622_oΟ βουλευτής αναφέρθηκε και στην κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά το ταξίδι προς Αθήνα, όπως είπε, είναι κάθε φορά μια περιπέτεια! Ζήτησε η κυβέρνηση να επισπεύσει τις πληρωμές από τα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από τα οποία οι επαγγελματίες περιμένουν να πληρωθούν, να κινηθεί επιτέλους η αγορά! Να υπάρξει ένα σχέδιο για την αγροτική επιχειρηματικότητα και τους αγρότες που τώρα καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Αναφέρθηκε και στις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία για να καταλήξει πως οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται από ασάφεια, έλλειψη οράματος και αναντιστοιχία λόγων και έργων».

Για όλους αυτούς τους λογούς όπως ήταν και αναμενόμενο δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δείτε την ομιλία εδώ: