Με αμηχανία παρακολουθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, τις καταιγιστικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο κόμμα, με την διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την δημιουργία του κόμματος Λαφαζάνη.
Μπορεί να μην υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για τις  εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ , καθώς και επίσημη προσχώρηση στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στέλεχος του κόμματος  το προσεχές διάστημα οι εξελίξεις θα έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και θα αναζωπυρώσουν το κλίμα και σε τοπικό επίπεδο .

Μην ξεχνάμε  ότι η Λευκάδα έχει Βουλευτή, Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη με την ομπρέλα του  ΣΥΡΙΖΑ και αυτό  δημιουργεί αμηχανία και φραγμό   στις δημόσιες τοποθετήσεις, ενώ σε αντίθεση με την Άρτα και την Πρέβεζα η Λευκάδα αποφεύγει τα εσωτερικά “αλληλομαχαιρώματα”μέσω δημόσιων αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων, καθώς πέρα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρξουν υπάρχουν κοινοί αγώνες και σε τοπικό επίπεδο για να γίνει η αριστερά πρώτη φορά κυβέρνηση με το Ιόνιο να δείχνει την τάση από τα σαρωτικά αποτελέσματα των  Αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

56e7662c1525751ad61817f5380d36ac_M

 

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής έχει αποφύγει να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις καθώς και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Ιουλίου είχε αναφερθεί ενάντια στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο και θέλουν να οδηγήσουν την χώρα ακόμα σε μεγαλύτερη κρίση.
Μάλιστα ο ίδιος με αφορμή τις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Εγώ ειλικρινά μετά τα χθεσινά και την πίεση που ασκήθηκε με πραξικοπηματικό τρόπο, δεν ξέρω, αναρωτιέμαι και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, όχι γιατί δεν ήξερα ποια είναι η Ευρώπη, αλλά έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες, για να συμπληρώσει ότι υπάρχουν αυταπάτες σε όσους θεωρούν ότι αυτή η Ευρώπη που δομείται μπορεί να παράξει αποτελέσματα για την κοινωνία και για τους λαούς, εδώ είναι και η μεγάλη πρόκληση ότι αυτή την Ευρώπη και αυτό το ρήγμα που παρουσιάστηκε χτες στις δομές της, αν πρέπει οι λαοί και οι κυβερνήσεις που έχουν μια προοδευτική λογική να το μεγαλώσουν και τελικά να το ανατρέψουν.

87801bda5ccf3f886630cf1f7e4f58b6_M

Σε συνέντευξη του στον Prisma 91,6 ο αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Χαλικιάς είχε αναφερθεί στην ευθύνη της κυβέρνησης της Αριστεράς καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει είχαν ξορκίσει οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν την είχαν συζητήσει δεν είχε γίνει κτήμα στον Ελληνικό λαό.
«Το θέμα είναι αν με το συγκεκριμένο πλαίσιο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της χώρας, εάν αυτό το πρόγραμμα μας οδηγεί στην άβυσσο και θα βάλουμε όλη μας την περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε ένα πακέτο που θα είναι εγγύηση και μετά από μερικά χρόνια, αν δεν πετύχει το πρόγραμμα αυτό θα το αρπάξουν και θα βρεθούμε σε μια χειρότερη θέση, χωρίς ασημικά και περιουσία δεν θα υπάρχει λύση και άλλος δρόμος.

538adb57d08dfdd5ee90404c44ac2060_M

Την αποστασιοποίηση της  από την Μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει και η νεώτερη γενιά στελεχών του κόμματος. Συγκεκριμένα η  Δάφνη Σφέτσα η οποία  ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές,  έχει εκφράσει ανοικτά την διαφωνία της με σχόλια της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

sfets

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν πρόκειται να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκτιμά ότι με μια δήλωσης παραίτησης δεν φεύγουν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν.

dec61ccf6172ec6be25d1edb1145fedb_M

Όσον αφορά τον Γιάννη Γαρύφαλλο με κείμενο του αμφισβητεί το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς υποτασσόμενη πλήρως στις επιταγές του Μνημονίου.
Δεν έχει λοιπόν καμία διαφορά η κυβέρνηση της Αριστεράς με τις προηγούμενες κυβερνήσεις; Δεν έχει καμία αξία να παραμείνει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να προσπαθήσει το καλύτερο δυνατό για τις άγρια πληττόμενες ασθενέστερες τάξεις της ελληνικής κοινωνίας; Φυσικά και έχει, κατ’ αρχήν και εξ ορισμού. Μόνο που, κατά τη γνώμη μου, μέσα στα συγκεκριμένα ασφυκτικά πλαίσια του οικονομικού και πολιτικού στραγγαλισμού, τα περιθώρια ελιγμών είναι πολύ μικρά. Είναι τόσο μικρά που δεν αξίζει να χάσει η αριστερά το ηθικό της πλεονέκτημα, υποτασσόμενη πλήρως στις επιταγές του μνημονίου.
Δείτε όλο το κείμενο ΕΔΩ

bbca9aced4ab845d6b3bc748f68f3d5a_M1

Ο  Βουλευτής Λευκάδας Σταύρος Γρηγόρης έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας -δείτε ΕΔΩ– ενώ έριξε τα βέλη του στις αριστερές δυνάμεις που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  αθέλητα βοηθούν τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν την πρώτη της Κυβέρνησης και την υλοποίηση της Αριστερής Παρένθεσης.

«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν. Είναι θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και συγχρόνως απόφασή μας.
Κάθε άλλη θέση, όσο ευγενή και αν είναι τα συναισθήματα, στην πράξη οδηγούν στην αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και στην υλοποίηση των πραξικοπηματικών σχεδίων των γνωστών ευρωπαϊκών κύκλων και των εδώ εκφραστών τους.
Η ενότητά μας και όχι η επίκληση θέσεων ιδεολογικής καθαρότητας πρέπει να είναι η απάντησή μας. Το χρωστάμε στο λαό μας που προσβλέπει σε μας για ένα καλύτερο αύριο.»

aba9deafb99b429e197e84c4bfadeb7a_M

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Χρήστο Παπαδόπουλο, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θέμα χρόνου είναι η αποχώρηση  από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προσχώρηση του στην Λαϊκή Συσπείρωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο ίδιος μάλιστα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν υπογράψει την επιστολή των μελών της Κ.Ε. εκφράζοντας την αντίθεση τους στο Μνημόνιο λέγοντας ότι η συμφωνία Τσίπρα, δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε ΕΔΩ.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι τις εκλογές και αναμφισβήτητα το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και για την Λευκάδα, καθώς θα έχει ενδιαφέρον το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης από στελέχη που πριν μερικούς μήνες ήταν μαζί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Λευκάδας.

via lefkadatoday.gr