ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ANTIMΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΟ  ΑΚΤΙΟ

Πενήντα χρόνια ,από την πτώση της δικτατορίας στη χώρα μας το 1974, βρισκόμαστε μπροστά στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή  με την  απευθείας πια πολεμική αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν,  εν μέσω δύο συνεχιζόμενων πολέμων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη.

Συγχρόνως η περίοδος αυτή στη χώρα μας  είναι περίοδος μεγάλων   κινητοποιήσεων  για την παιδεία και τη γυναικεία χειραφέτηση ,ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, μετά από το μεγάλο κίνημα  κινητοποιήσεων, καταλήψεων, πορειών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ΕΕ ενάντια στην ΚΑΠ ,εργατικών κινητοποιήσεων και απεργιών και  μερικές εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα  με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που θέτει τη χώρα μας στην υπηρεσία των  πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ  ΝΑΤΟ και ΕΕ σε όλη την περιοχή.

Μετά  την αναβάθμιση των βάσεων στη Σούδα, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη, ή χώρα μας γίνεται, κόμβος προώθησης πολεμικού υλικού  των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ προς την Ουκρανία και οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρας μας στόχοι πιθανών αντιποίνων.

Παράλληλα κλιμακώνεται από το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή η γενοκτονία στη Γάζα ,με 35000 νεκρούς Παλαιστίνιους ως τώρα, με στόχο την απομάκρυνση του Παλαιστινιακού λαού από την περιοχή , με  εκατοντάδες χιλιάδες νέους πρόσφυγες

Το Ισραήλ με την επίθεση του στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό προκάλεσε την άμεση ανάμιξη και επίθεση αντιποίνων του Ιράν που τα ακολούθησαν νέα αντίποινα του Ισραήλ και η κλιμάκωση της σύγκρουσης με απρόβλεπτες συνέπειες συνεχίζεται.

Σε όλα αυτά τα γεγονότα έχει την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ με την παροχή πολεμικού εξοπλισμού ως το πρόσφατο βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ενάντια στην ίδρυση και αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους.

Η ΕΕ συμμετέχει στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ  σε όλη την περιοχή και τους ενισχύει αναπτύσσοντας την πολεμική της βιομηχανία και η χώρα μας συμμετέχει σε ένα κυνήγι εξοπλισμών ,ενταγμένη σε αυτούς τους σχεδιασμούς, που επιβαρύνουν τη ζωή των πολιτών με συνεχείς πολιτικές λιτότητας και αυξάνουν τους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας στην περιοχή μας.

Πιστεύουμε πως είναι αναγκαία όσο ποτέ η ουσιαστική αμφισβήτηση της ΕΕ   την περίοδο πριν τις Ευρωεκλογές και μετά από αυτές, ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην  κυρίαρχη πολιτική των Βρυξελλών που την ενισχύει.

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται  από την κυβέρνηση , αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες και οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν για:

  • Κατάργηση της λιτότητας, των αντεργατικών νόμων, γενναίες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας, μάχη κατά της ακρίβειας ,του πληθωρισμού, των πλειστηριασμών και υπεράσπιση των δυνάμεων της εργασίας, ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος της χώρας μας ,ρήξη και έξοδο από την ΟΝΕ και την ΕΕ.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση του Δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών πρώτης ανάγκης νερού, ρεύματος κλπ. και στο  περαιτέρω ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Παλεύουμε για:

  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από  τον πόλεμο στην Ουκρανία , ,κατάργηση των Αμερικάνικων βάσεων  στη χώρα μας, έξοδο από το ΝΑΤΟ και πάλη  για τη διάλυσή του.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή που εξαπολύει το Ισραήλ στη Παλαιστίνη με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ και άμεση επιστροφή της φρεγάτας “Υδρας” στη χώρα μας και κάθε στρατιωτικής αποστολής εκτός των συνόρων της χώρας μας.
  • Άμεση εκεχειρία στην Γάζα, κατάπαυση της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, αποχώρηση των Ισραηλινών δυνάμεων, τερματισμός της κατοχής Παλαιστινιακού εδάφους ,δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
  • Σταμάτημα της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή περισσότερων κρατών.
  • Προώθηση πολυδιάστατης φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, ανάπτυξη αντιπολεμικού κινήματος από τους λαούς της περιοχής.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, που δημιουργούν οι πόλεμοι του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους-ες να συμμετέχουν στην αντιϊμπεριαλιστική κινητοποίηση στο ΑΚΤΙΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 στις 11 π.μ.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

19  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024