Διαγραφή των αγροτικών χρεών η λύση.

Την Κυριακή 30 του Μάη η διοίκηση του  του ΤΑΟΛ έχει προγραμματίσει ξανά γενική συνέλευση των μελών με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να πάρει απόφαση για την πώληση του οινοποιείου το κάστρο.

Αυτή η προσπάθεια της διοίκησης άρχισε μέσα στην πανδημία από την προηγούμενη χρονιά. Με συνεχείς αναβολές η διοίκηση επιμένει στην τηλεδιάσκεψη . Όπως καταγγέλλουν οι αγρότες όλο αυτό το διάστημα  διαγράφει μαζικά μέλη με απαράδεκτες δικαιολογίες και μεθόδους.

Πρόσφατα  στη συνέλευση των αγροτών του Σύβρου   ο πρόεδρος του ΤΑΟΛ αγνόησε την πρόταση των αγροτών που ζητούσαν γενική συνέλευση δια ζώσης. Όπως είπε θα γίνει την Κυριακή με τηλεδιάσκεψη και με συμμετοχή   μόνο των αγροτών που θα κατέβουν μέχρι την Παρασκευή 28 Μάη με την ταυτότητά τους στα γραφεία της ένωσης να δηλώσουν συμμετοχή αποκλείοντας ακόμα και την αποστολή μηνυμάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο !!!!!.   Είναι φανερό ότι θέλει με κάθε τρόπο να ελέγξει τα μέλη που θα συμμετέχουν, για  να μπορέσει να πάρει θετική απόφαση για το ξεπούλημα των 26 στρεμμάτων του οινοποιείου στο Κάστρο.

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ σε όλους όσους επεξεργάζονται αυτά τα σχέδια, δήθεν για την αποπληρωμή των χρεών παραδίδοντας  στην εταιρεία ΝOTION, η διοίκηση του ΤΑΟΛ το οινοποιείο και το Λιμενικό Ταμείο στην ίδια εταιρεία  το τουριστικό περίπτερο. Εκτός από την διοίκηση ερωτοτροπούν κι’ άλλοι για πώληση και άλλων περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΟΛ.

Όλοι τους να ξέρουν ότι ο  ιδρώτας και το αίμα  των παππούδων και των πατεράδων μας, στα 106 χρόνια δεν ξεπουλιούνται.

Οι αιτίες που έφτασαν τα χρέη της του ΤΑΟΛ είναι γνωστές. Η ρουσφετολογική «φιλοαγροτική» πολιτική των κυβερνήσεων που γινόταν με τον δανεισμό των ενώσεων  από την Αγροτική Τράπεζα με 36% επιτόκιο.

Συνέλευση του ΤΑΟΛ  μπορεί να γίνει  ΜΟΝΟ με φυσική παρουσία των αγροτών στην οποία η διοίκηση θα πρέπει να λογοδοτήσει πριν από όλα για τις μαζικές διαγραφές από τα μητρώα του συνεταιρισμού των αγροτών. Να σταματήσει η συνεχιζόμενη προσπάθεια από τη διοίκηση, της διαδικτυακής χειραγώγησης των λίγων αγροτών που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αφήνοντας την μεγάλη πλειοψηφία τους από έξω.

Δεν είναι λύση η μεταφορά και διάθεση laptop στα χωριά για να συμμετέχουν οι αγρότες στην γενική συνέλευση αφού πρώτα κατέβουν όλοι μέχρι την Παρασκευή για να δηλώσουν συμμετοχή. Στην πράξη νομιμοποιεί τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης.

Σε συνέλευση που θα γίνει με φυσική παρουσία, οι αγρότες  πρέπει να απαιτήσουν νομοθετική λύση διαγραφής των χρεών τόσο του ΤΑΟΛ όσο και των δεκάδων συνεταιρισμών σε όλη τη χώρα. Οι ίδιοι  πρέπει να παλέψουν ενάντια σε κάθε ξεπούλημα της περιουσίας και για τη διαγραφή των χρεών τους από τις τράπεζες.

Τη στιγμή που το κράτος, δωρίζει στην AEGEAN 120 εκατομμύρια, , δεν μπορεί να ζητάει από τους συνεταιρισμούς να πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν και στο τέλος να κλείσουν.

Όταν όμως πρόκειται για αγροτικά χρέη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν τολμούν ούτε να ψελλίσουν την απαγορευμένη από τους δανειστές λέξη «διαγραφή».

Η παρούσα διοίκηση ακολουθεί κατά γράμμα το κυβερνητικό πρόγραμμα ξεπουλήματος της περιουσίας των συνεταιρισμών της χώρας  που εξαφανίζει την μικρομεσαία αγροτιά.

Δεν έχει νομιμοποίηση για το ξεπούλημα της περιουσίας του.

Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει, είναι να παραιτηθεί.

  • Να σταματήσει η πολιτική του ξεπουλήματος της περιουσίας.
  • Όχι στην εκποίηση τουΕργοστασίου Οινοποιίας στο Κάστρο.
  • Καμιά εκποίηση ακινήτου του συνεταιρισμού.
  • Διαγραφή του χρέους όπως και όλων των συνεταιριστικών χρεών.
  • Συνεργασία με όλους τους συνεταιρισμούς που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών.

ΛΕΥΚΑΔΑ 26-5-2021