ΜΕΤΩΠΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Όχι στο ξεπούλημα του Εργοστασίου Οινοποιίας στο Κάστρο.

Διαγραφή των αγροτικών χρεών η λύση.

Έχει περάσει ένας χρόνος που η διοίκηση του ΤΑΟΛ προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλέσει γενική συνέλευση μέσω τηλεδιασκέψεων προκειμένου να πάρει θετική απόφαση για να ξεπουλήσει την περιουσία της Ένωσης. Mία περιουσία που αποκτήθηκε στα 106 χρόνια της ύπαρξης του.

Έχουμε ξαναπεί ότι η λύση είναι να τεθεί και να διεκδικηθεί μαζικά το αίτημα διαγραφής των χρεών των συνεταιρισμών αλλιώς το ΤΑΟΛ και γενικότερα οι συνεταιρισμοί διαλύονται.

Αυτό το προφανές φιλοαγροτικό αίτημα δυστυχώς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΟΛ δεν το υποστήριξε, αντίθετα προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπουλήσει το οινοποιείο και ποιος ξέρει ποιών άλλων περιουσιακών στοιχείων ώσπου να αποπληρωθεί το χρέος.

Η θέση για ξεπούλημα της περιουσίας του ΤΑΟΛ  είναι ευθεία βολή στον αγροτικό κόσμο και επιπλέον είναι πράξη αντιδραστική γιατί θέτει, έστω και κάτω από πίεση, υπεράνω του κόσμου της εργασίας τα συμφέροντα των τραπεζών και παράλληλα είναι πράξη υποταγής.

Τέλος η παράδοση του Οινοποιείου και  μαζί του τουριστικού περιπτέρου στο Κάστρο από το δήμο και το Λιμενικό Ταμείο στον ίδιο αφέντη στην εταιρεία ΝΟΣΙΟΝ είναι πραγματικό έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, του συνόλου των κατοίκων του, των παραδόσεων και της ιστορικής μνήμης.

Δυστυχώς το γνήσιο φιλοαγροτικό αίτημα της διαγραφής των χρεών του συνεταιρισμού δεν έχει απέναντί του μόνο το διοικητικό συμβούλιο αλλά κι άλλες πλευρές που  οι περισσότεροι δεν έχουν σχέση με το αγροτικό επάγγελμα  και προβάλλουν το αίτημα να μην πουληθεί το  οινοποιείο, αλλά άλλα περιουσιακά στοιχεία του. Η πρόταση αυτή είναι παραλλαγή της πρότασης του διοικητικού Συμβουλίου, δεν συμβάλλει στη δημιουργία αρραγούς μετώπου αντίστασης του αγροτικού κόσμου, αντιθέτως επιτείνει η σύγχυση.

Ξεχνούν όμως ότι τον ιδρώτα  και το αίμα πέντε γενεών των αγροτών της Λευκάδας κανένας δεν μπορεί να τον πουλήσει. Όλοι τους θα πληρώσουν πολύ  ακριβά αυτά που δρομολογούν να κάνουν και θα βρουν απέναντί τους κάθε τίμιο άνθρωπο, αγρότη, εργάτη απ’ άκρη σ’ άκρη στη Λευκάδα, η πολιτική του ξεπουλήματος δεν θα περάσει.

Αυτές όλες τις μεθοδεύσεις καταγγέλλει η πλειοψηφία των αγροτών τους οποίους   καλούμε να πάρουν, μέσα από τις δικές τους πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις, την υπόθεση στα χέρια τους.

Την Δευτέρα 20 του Σεπτέμβρη εκδικάζονται δυο αγωγές των αγροτών κατά της νομιμότητας της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Ιουλίου

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους αγρότες να παραβρεθούν στα δικαστήρια για προασπίσουν τους κόπους τους, που θέλουν να ξεπουλήσουν

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί

  • Να σταματήσει η πολιτική του ξεπουλήματος της περιουσίας.
  • Διαγραφή των χρεών σε πανελλαδικό συντονισμό με άλλους συνεταιρισμούς.
  • Να παραιτηθεί τώρα η διοίκηση γιατί αυτό που προτείνει θα είναι η ταφόπλακα του ΤΑΟΛ.
  • Να γίνει αξιοποίηση του συνόλου της περιουσίας του ΤΑΟΛ  για να μπορέσει ο συνεταιρισμός να ανασάνει (και όχι να πεθάνει ) και να οργανώσει σε τελείως διαφορετική βάση την προσπάθεια για αναγέννηση της Αγροτικής παραγωγής στο νησί αξιοποιώντας και τη νέα γενιά αγροτών.

Για συνεταιρισμούς στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών παραγωγών της Λευκάδας και όχι Ανώνυμη Εταιρεία στα χέρια παραγόντων.

ΛΕΥΚΑΔΑ 15-9-2021