ΜΕΤΩΠΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΡΤΗ  11 πμ στον  ΑΗ ΜΗΝΑ

Με μέτρα προστασίας

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι

Μετά  από  12 μήνες πανδημία η κυβέρνηση έχει σε καραντίνα τη χώρα οκτώ ολόκληρους μήνες, παρόλα αυτά η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, οι νεκροί ξεπέρασαν τις 7.500, το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση, η οικονομία και τα οικονομικά του λαού ισοπεδώθηκαν.

Η κυβέρνηση από τη μία καλεί σε ομοψυχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ίδια ώρα προωθεί τεράστιες αντιλαϊκές ανατροπές σε όλους τους τομείς, διογκώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και χρησιμοποιεί πρωτοφανή καταστολή για την διάλυση των κινητοποιήσεων.  Οικοδομεί αυταρχικό κράτος

Η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη μέρα με τα συσσωρευμένα προβλήματα και το θηριώδες δημόσιο χρέος που καλείται ο λαός να αποπληρώσει και με μνημονιακά μέτρα να φτάνουν χρονικά ως το 2060.

Οι ελπιδοφόροι αγώνες που αναπτύσσονται τελευταία για την υγεία, την παιδεία την αστυνομική βία πρέπει να δυναμώσουν, να πάρουν πιο πλατύ μαζικό χαρακτήρα, να αγκαλιάσουν όλα τα λαϊκά στρώματα. Να δώσει και η Λευκάδα μαζικά  το δικό της  παρόν.

Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ  ΚΑΛΕΙ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ για να απαιτήσουμε:

  • Αύξηση των μισθών και των ημερομισθίων, ουσιαστική βελτίωση των εισοδημάτων ολόκληρου του πληθυσμού. 751 ευρώ κατώτερος μισθός.  
  • Δουλειά για όλους, ιδιαίτερα για τους νέους, επιδότηση των ανέργων με το 80% του κατώτερου μισθού για ολόκληρο το χρόνο ανεργίας.
  • Δημόσιο σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας για όλο το λαό με βασικό πυλώνα του ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με ικανοποιητικές συντάξεις.
  • Σύγχρονο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο για όλους τους νέους.
  • Δημοκρατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, να  τελειώνουμε με την αστυνομοκρατία, να διαλυθούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.
  • Διαγραφή του χρέους των νοικοκυριών και των μικροεπιχειρήσεων.
  • Παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους με προοπτική την διαγραφή του.
  • Απειθαρχία στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί αλλιώς τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

ΛΕΥΚΑΔΑ 24-3-2021