O ακραίος αυταρχισμός  της Κυβέρνησης στα όρια της εκτροπής ξαναχτύπησε.

Με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων ως την 1η Φλεβάρη.

Το Επιχείρημα είναι  πάλι η προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό και μάλιστα o  υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πλάσαρε το μέτρο ως χαλάρωση των ισχυόντων και σεβασμός στο δικαίωμα των πολιτών να συγκεντρώνονται. Και όλα αυτά όταν άνοιξαν την αγορά, στους εμπορικούς δρόμους και στα πολυκαταστήματα ο συνωστισμός είναι πρωτοφανής και ετοιμάζονται να ανοίξουν όλες σχεδόν τις οικονομικές δραστηριότητες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τον αυταρχισμό της πίσω από το επιχείρημα ότι το ζήτησε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ ελάχιστα λεπτά πριν της ώρας στην τηλεόραση μέλος της επιτροπής όταν ρωτήθηκε δεν γνώριζε το παραμικρό και διαβεβαίωνε ότι η επιτροπή δεν συζήτησε και δεν πρότεινε τέτοιο μέτρο.

Το μέτρο αυτό στοχεύει άμεσα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και γενικότερα στις όποιες αντιδράσεις στο σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.

Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία μακρά αλυσίδα μέτρων αυταρχισμού και άγριας καταστολής που στόχο έχουν να ολοκληρώσουν το αντιδημοκρατικό νομικό πλαίσιο, να περικόψουν  δημοκρατικά δικαιώματα  και κατακτήσεις να ενισχύσουν την καταστολή και το φόβο, να επιβάλλουν τη συμμόρφωση του λαού.

Ζήλεψαν τα πανεπιστήμια της Τουρκίας και βάζουν χίλιους αστυνομικούς να τα ελέγχουν, πέρασαν νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων, έκαναν παρέμβαση στη λειτουργία και στις εκλογές των εργατικών Σωματείων, η υπουργός παιδείας επέβαλε εκλογές τους συλλόγους των εκπαιδευτικών με ψηφοδέλτια που όρισε η ίδια, ετοιμάζουν νέο αντιδημοκρατικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραβιάζουν τους νόμους και το Σύνταγμα.

Ο αυταρχισμός δεν πρέπει να περάσει.

Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ καλεί κάθε πολίτη σε στήριξη των κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κάθε αριστερή, προοδευτική πολιτική δύναμη, κάθε δημοκρατικός συλλογικός φορέας, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων και επιστημόνων, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, πρέπει να συμμετάσχει στη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου ενάντια στον αυταρχισμό, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Για να καταργηθεί στην πράξη απόφαση αυτή με τη συμβολή όλων μας.

ΛΕΥΚΑΔΑ 27-1-2021