Με πρόκληση από τις 6-3-2021, η διοίκηση του ΤΑΟΛ καλεί σε γενική συνέλευση στις 21 Μάρτη- μέσω τηλεδιάσκεψης – τα μέλη του συνεταιρισμού να αποφασίσουν για το ξεπούλημα  μεγάλου μέρους της περιουσίας του. Με σκοπό όπως λένε: «την εξόφληση των χρεών προς την ΔΥΟ Ασφαλιστικά Ταμεία , πίστωση με το εναπομείναν ποσό των οφειλών του Συν/σμού προς την ΑΤΕ Υ.Ε.Ε. και ρύθμιση του υπολοίπου ποσού αυτών».

Των χρεών της Ένωσης, όπως και των άλλων Ενώσεων σ’ όλη την Ελλάδα,  που  δημιουργήθηκαν τόσο από την εφαρμογή της ΚΑΠ, αλλά και από την «κοινωνική πολιτική» που ασκούσαν οι κυβερνήσεις χρεώνοντας τις Ενώσεις.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες της Λευκάδας πάλεψαν και σε μεγάλο βαθμό απέτρεψαν το ξεπούλημα της περιουσίας του ΤΑΟΛ διεκδικώντας την διαγραφή των χρεών του συνεταιρισμού. Συνολικά την αντιαγροτική πολιτική δεν αντιπάλεψαν πολλές Διοικήσεις και τώρα η σημερινή θέλει να πείσει τους αγρότες της Λευκάδας ότι το ξεπούλημα της περιουσίας του ΤΑΟΛ είναι μονόδρομος.

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή( ; ), την παλιότερη ανακοίνωση της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας Αγροτών Λευκάδας»  όπου αναφέρει: «καμιά πώληση ακίνητου δεν μπορεί να γίνει την τρέχουσα χρονική περίοδο που οι τιμές των ακινήτων έχουν κατρακυλήσει και μάλιστα να πουληθούν τα “φιλέτα” του ΤΑΟΛ  χωρίς καν να το ξεχρεώνουν»!!!.

Τώρα που όπως λέγεται ότι η πώληση  του ΟΙΝΟΠΟΙΙΟΥ στο ΚΑΣΤΡΟΥ  θα γίνει προς την ΝΟΤΙΟΝ,  η «πρωτοβουλία αγροτών»  με νέα της ανακοίνωση ζητά την πώληση του ξενοδοχείου και του κτηρίου της διοίκησης !!!. Η πρόταση αυτή «συμπληρώνει» την πρόταση της διοίκησης του ΤΑΟΛ.  Με την υλοποίηση και των δυο προτάσεων ξεπουλήματος θα παραδώσουν από κοινού τα κλειδιά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ξεχνούν όμως ότι τον ιδρώτα  και το αίμα πέντε γενεών των αγροτών της Λευκάδας κανένας δεν μπορεί να τον πουλήσει.

Όλοι τους θα πληρώσουν πολύ  ακριβά αυτά που δρομολογούν να κάνουν και θα βρουν απέναντί τους κάθε τίμιο άνθρωπο, αγρότη, εργάτη απ’ άκρη σ’ άκρη στη Λευκάδα, η πολιτική του ξεπουλήματος δεν θα περάσει.

Καλούμε τους αγρότες της Λευκάδας  να πάρουν, μέσα από τις δικές τους πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις, την υπόθεση στα χέρια τους.

Να γυρίσουν την πλάτη τους τόσο στην διοίκηση του ΤΑΟΛ, όσο και στην πρωτοβουλία αγροτών γιατί ταυτίζονται στον ίδιο σκοπό το ξεπούλημα της περιουσίας του.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί

  • Να σταματήσει η πολιτική του ξεπουλήματος της περιουσίας.
  • Διαγραφή των χρεών σε πανελλαδικό συντονισμό με άλλους συνεταιρισμούς.
  • Να παραιτηθεί τώρα η διοίκηση γιατί αυτό που προτείνει θα είναι η ταφόπλακα του ΤΑΟΛ.
  • Να γίνει αξιοποίηση του συνόλου της περιουσίας του ΤΑΟΛ  για να μπορέσει ο συνεταιρισμός να ανασάνει (και όχι να πεθάνει ) και να οργανώσει σε τελείως διαφορετική βάση την προσπάθεια για αναγέννηση της Αγροτικής παραγωγής στο νησί αξιοποιώντας και τη νέα γενιά αγροτών.

Για συνεταιρισμούς στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών παραγωγών της Λευκάδας και όχι Ανώνυμη Εταιρεία στα χέρια παραγόντων.

ΛΕΥΚΑΔΑ 17-3-2021