Ακόμα δεν γυρίσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές και το προεκλογικό καζάνι βράζει για τα καλά. Σε λίγες μέρες θα έχουμε και επίσημα υποψηφιότητες για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές τον Μάιο 2019 και όπως όλα δείχνουν η μάχη θα είναι μεγάλη για τον Δήμο Λευκάδας. Θα μας απασχολήσουν από τώρα και πέρα έντονα τα προεκλογικά, ας προετοιμαστούμε λοιπόν….

Από το κάναμε μια συζήτηση, άκουσα στο τηλέφωνο να λένε μέχρι ότι θα κατέβει σίγουρα στις εκλογές είναι μεγάλος ο δρόμος αλλά κάποιοι θα τον πάνε σίγουρα. Οι φήμες οργιάζουν, όλοι κάνουν  τις επαφές τους ώστε να στήσουν την ομάδα με την οποία θα κερδίσουν όπως ελπίζουν την όμορφη Λευκάδα. Υπερκομματικά θέλουν να είναι τα ψηφοδέλτια, όλοι μιλάνε με όλους με βασική προϋπόθεση  τα περασμένα να είναι και ξεχασμένα. Πως αλλιώς να εξηγήσουν κάποιοι τα πρόσωπα που θα εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους!  Επίσημο χρίσμα δεν περιμένουμε  να υπάρξει για να είναι οι υποψήφιοι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι. Στην ΝΔ φαίνεται όμως πως τελικά υπάρχουν παραπάνω μνηστήρες από ότι περίμεναν…

Δεν θα σχολιάσουμε ακόμα τις προεκλογικές κινήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ρίχνουν λάδι στην φωτιά για να βγουν από την αφάνεια…  Οι κλασσικές κινήσεις των γνωστών απελπισμένων, έτσι σίγουρα δεν στηρίζουν τον τόπο τους, μόνο το ΕΓΩ τους! Θα πάρουν απάντηση….

Διερευνητικές διεργασίες παντού….

Πέρα από τις δεδομένες υποψηφιότητες όπως αυτή του νυν Δημάρχου Λευκάδας ο οποίος πανικόβλητος ψάχνει στήριξη δεξιά και αριστερά, σίγουρη είναι και η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γληγόρη, ο οποίος κινείται σιωπηλά, αλλά αποτελεσματικά. Το ίδιο και ο Μπάμπης Καλός. Στην κούρσα για τον Δήμο και ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος κάνει τις επαφές του εδώ και μήνες. Στον ίδιο χώρο προέκυψε τώρα και άλλη υποψηφιότητα. Ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος με την σειρά του βρίσκεται σε διαδικασία διερευνητικών συζητήσεων. Ο ίδιος βέβαια δεν έχει καταλήξει ακόμα 100% αλλά όπως όλα δείχνουν και αν κρίνουμε από τις συζητήσεις που έχουν γίνει αναμένεται και η δική του κάθοδο στις εκλογές …

Τι σημαίνει αυτό για την ΝΔ στην Λευκάδα και γενικότερα για τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα θα το συζητήσουμε σύντομα και αναλυτικά με τα πρόσωπα που εμπλέκονται…. Όπως μαθαίνουμε όμως 2 μεγάλα στελέχη έχουν δώσει τα χέρια και αυτό δίνει μια άλλη δυναμική στον Θοδωρή Σολδάτο. Βέβαια μένει να δούμε αν θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα λόγια και υποσχέσεις του καφέ….

Ρόλο στην απόφαση να κατέβει στις εκλογές ο Θοδωρής Σολδάτος φαίνεται να παίζει και ο Νίκος Πεντεσπίτης. Με δική του πρωτοβουλία έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό μια υπερκομματική πρωτοβουλία πολιτών  στην Λευκάδα η οποία φαίνεται να συζητάει την υποψηφιότητα του Θοδωρή Σολδάτου θετικά. Κατά πόσο όντως θα τα συμφωνήσουν θα το μάθουμε σύντομα.

Για τα καρναβάλια;

Όσο για τις προεκλογικές διεργασίες που αφορούν τις εθνικές εκλογές και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στην Λευκάδα θέλει προσοχή γιατί κάποιοι έχουν ξεκινήσει να καρναβαλίζονται… Αυτά όμως θα τα πούμε σε άλλο ρεπορτάζ….