Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής

Συνεχώς η κυβέρνηση αποφασίζει κάποια επιδόματα στους εργαζόμενους για την ανακούφιση από τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και στα είδη pλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που πλήττουν ευρύτατα τμήματα του πληθυσμού.

Η τελευταία είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας είναι  ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εν όψει των Χριστουγέννων  να χορηγήσει επίδομα 300 ευρώ σε περίπου ένα εκατομμύριο πολιτών για την αγορά των πιο στοιχειωδών τροφίμων,για την αντιμετώπιση της πείνας δηλαδή.

Οι φόβοι για επέκταση του κύματος δυσαρέσκειας ευρύτερα στον πληθυσμό ενόψει και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών καθημερινά μεγαλώνουν οπότε κάποια επιδόματα ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσα τμήματα της κοινωνίας βρίσκονται στη φτώχεια.

Εκείνο που δεν σκέφτεται και δεν πρόκειται να σκεφτεί είναι να αυξήσει τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, τη χρηματοδότηση  της υγείας και της παιδείας, γενικότερα την αντιμετώπιση δηλαδή των κοινωνικών αναγκών, ώστε να ζει ο πληθυσμός αξιοπρεπώς και όχι με βοηθήματα και ουσιαστικά να είναι αιχμάλωτος, να ψηφίζει επειδή πήρε ή ελπίζει να πάρει κάποιο βοήθημα.

Συζητώντας με ένα γνωστό μου πρόσφατα μου είπε νέτα σκέτα΄. Ευτυχώς που έχουμε εκλογές για να πάρουμε κανένα ευρώ. Μόνο κάποια ευρώ βλέπει στις εκλογές και τίποτα άλλο. Αυτή την αισιοδοξία εμπνέει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του και ο Τσίπρας προηγουμένως για να μην αδικήσουμε κανέναν.

Κατά τα άλλα η χώρα  απογειώνεται, καθημερινά βελτιώνεται σε όλους τους τομείς, απέκτησε αξιοπρέπεια και κύρος παγκόσμια….

Είναι αλήθεια ότι στους Ευρωπαίους ηγέτες και περισσότερο Ίσως τους Αμερικανούς ο σημερινός πρωθυπουργός έχει κύρος ως δεδομένος.