Δυστυχώς δεν εκτιμούν όλοι την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα, για την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο της Σχίζας και προφανώς αδιαφορούν για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του χώρου.

Όπως αποδεικνύεται και από την συνημμένη φωτογραφία πραγματοποιήθηκε, πάλι, παράνομη ρίψη μπάζων στη Σχίζα, προερχόμενων από κάποια ανακαίνιση.

Ενέργεια που όλοι γνωρίζουν ότι είναι παράνομη.

Τα προϊόντα κατεδαφίσεων, ανακαινίσεων ή κατασκευών σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας πρέπει να τοποθετούνται σε φορητούς κάδους στις ιδιοκτησίες ή κατόπιν άδειας του δήμου ακόμα και σε δημοτικούς δρόμους (χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών).

Θα προχωρήσουμε σε επιβολή προστίμων με στόχο τη συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων ενώ παράλληλα είμαστε σε διαδικασία επικαιροποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου και αύξησης των προστίμων.

Σαν δημότες, είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι για να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό και ασφαλές. Η τήρηση των νόμων και η υπευθυνότητα καθενός είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής μας και την προστασία του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές

Η εκτίμηση και ο σεβασμός προς τους συνδημότες μας και το περιβάλλον πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους.

Δημήτρης Κατωπόδης

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής