Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 02 Μαΐου 2015 η 28η Συνάντηση Χορωδιών στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 151η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου γέμισε με κόσμο, ήχους, μουσική, μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας ειδικά όταν ακούστηκαν στην έναρξη της εκδήλωσης οι όμορφες παιδικές φωνές του τμήματος Παιδικής Χορωδίας «ΟΡΦΕΥΣ 1937» υπό την Διεύθυνση – διδασκαλία της Ελένης Περδικάρη.

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην παιδική χορωδία του Ορφέα, η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη 2013 και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να φέρει τα παιδιά σε ουσιαστική επαφή με την μουσική και το τραγούδι. Με τις όμορφες φωνές τους και με το χαμόγελό τους τα παιδιά ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους, ως μελλοντικοί πρεσβευτές του Πολιτισμού μας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών, η Γυναικεία Χορωδία Κ.Ε.ΔΗ. Κεφαλλονιάς υπό την Διεύθυνση – διδασκαλία Άγγελου Μουρελάτου, η Νέα Χορωδία Λευκάδας υπό την Διεύθυνση Μαρίας-Κυριακή Αραβανή. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η Μικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων υπό την Διεύθυνση Βαλεντίν Στεφάνωφ, όπως επίσης και ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ 1937»  Τμήμα Μικτής Χορωδίας υπό την Διεύθυνση Κώστα Τσίντζα.

Ο πρόεδρος του Ορφέα κος Δημήτρης Περδικάρης ευχαρίστησε την Διεύθυνση του Μουσικού σχολείου Λευκάδας για την παραχώρηση της αίθουσας, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας. Εδώ να τονίσουμε άλλη μια φορά την αναγκαιότητα η Δημοτική Αρχή να δώσει την πρέπουσα βαρύτητα στο να ολοκληρωθεί το Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας! Δε νοείται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! Θα πρέπει να εξασφαλιστεί επιτέλους ότι θα υπάρχει χώρος για όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες είναι και ο καθρέφτης του πολιτισμού μας!

Μετά το τέλος της 28ης Συνάντησης Χορωδιών οι συμμετέχοντες πέρασαν μια όμορφη βραδιά στο Πάνθεον για δείπνο.