Ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας είναι σε τέτοια κατάσταση που οι όποιες σκέψεις για την διεξαγωγή επίσημου αγώνα σε αυτόν σταματούν εν τη γενέσει τους. Η απόφαση του διαιτητή Ρίππη να επιτρέψει την διεξαγωγή του αγώνα Παλλευκάδιος-Απόλλων ΝΛ σε έναν αγωνιστικό χώρο που πολλά σημεία του είχαν μετατραπεί σε λίμνη, προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία, αλλά και το ταμείο των δύο ομάδων της πόλης.
Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στην ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας από τον υπεύθυνο αθλητισμού του δήμου, Σπύρο Πολίτη, το Στάδιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, αφού η συνέχιση των βροχοπτώσεων δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση εργασιών που θα επουλώσουν τις πληγές του ήδη βεβαρημένου από την πολυχρησία αγωνιστικού χώρου. Τούτο σημαίνει ότι το σαββατιάτικο ματς Τηλυκράτης – ΠΑΣ Σφακιώτες θα διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ως τόπο διεξαγωγής του την Πάλαιρο. Από πλευράς Τηλυκράτη έχει αποκλειστεί η λύση του γηπέδου Σφακιωτών (για ευνόητους λόγους αφού το ματς είναι με αντίπαλο τον ΠΑΣ και παρά το ότι το εν λόγω γήπεδο έχει οριστεί ως δεύτερη έδρα του Τηλυκράτη), ενώ ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει και το γήπεδο Αγ. Πέτρου, αφού οι προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο, καθιστούν δύσκολη την χρήση του.

stadiobroxh7
Το μυαλό των ανθρώπων των δύο ομάδων (Τηλυκράτη και Παλλευκάδιου) μετά το “λουκέτο” που μπήκε στο Δημοτικό Στάδιο, είναι τόσο στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων, αφού απαιτείται σε καθημερινή βάση η μεταφορά προς και από τους Σφακιώτες όπου γίνονται οι προπονήσεις, αλλά και στα ντέρμπι που έρχονται, που στην δύσκολη καμπή που βρίσκεται το πρωτάθλημα, πρόκειται να κρίνουν πολλά στην “μάχη” για την κατάκτηση της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα. Έως και τις 21 Φεβρουαρίου, τα ματς που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο είναι τα εξής: Παλλευκάδιος – ΠΣ Πρέβεζα, Τηλυκράτης – Παλλευκάδιος και Παλλευκάδιος – Καναλάκι. Ουσιαστικά δηλαδή, αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας, είναι ότι κατά μεγάλο ποσοστό ο φετινός τίτλος θα κριθεί σε ένα γήπεδο που για την ώρα μόνο για ποδόσφαιρο δεν προσφέρεται…