Γενική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στου Ρέντη όπου 18χρονος φέρεται να τραυμάτισε, για οπαδικά κίνητρα, 31χρονο αστυνομικό με ναυτική φωτοβολίδα. Η διαμαρτυρία ανακοινώθηκε από την ΠΟΑΣΥ.

Οι αστυνομικοί ζητούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα από την Πολιτεία, αυστηροποίηση των ποινών και απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από τη φύλαξη των γηπέδων.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν νομικά πλαίσια, αρκεί να τηρηθούν οι νόμοι και να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Πρέπει να τηρηθεί αυστηρά ο αθλητικός νόμος», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στο thestreetjournal.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας Κων/νος Κουντούρης.

 

«Τα φαινόμενα αυτά τα γνωρίζουν όλες οι κυβερνήσεις, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Αυτό που έγινε με τον συνάδελφο συμβαίνει 20 χρόνια το λιγότερο στην Ελλάδα. Ο ρόλος του επαγγελματία αστυνομικού δεν είναι να βρίσκεται στα γήπεδα. Τα γήπεδα είναι μια αθλητική διασκέδαση κάποιων εταιριών. Πρέπει να ξεχωρίσουμε τον ρόλο του επαγγελματία αστυνομικού ο οποίος εκπαιδεύεται για την πρόληψη και την καταστολή», τονίζει μεταξύ πολλών άλλων ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΥΛ Στάθης Καββαδίας, ενώ προσθέτει παράλληλα: «Είναι εκμετάλλευση της αστυνομίας και τα ακούμε και από πάνω όταν υπάρχει λήψη μέτρων που μπορεί να περιέχει βία. Δεν πάει άλλο αυτό. Πρέπει αμέσως να υπάρξουν δραστικά μέτρα και αλλαγή των νομοθετικών ρυθμίσεων. Αυστηροποίηση των μέτρων και των ποινών οπωσδήποτε, γιατί υπάρχουν αρκετοί συλληφθέντες οι οποίοι είναι γνωστοί, οι ίδιοι και οι ίδιοι. Και δεύτερον, καλύτερη εκπαίδευση, το ζητάμε σε όλα τα θέματα για την αστυνομία».

via thestreetjournal.gr