Στους αγωνιστικούς χώρους το πρόσωπό τους διαφέρει. Άλλους θα τους δεις χαρούμενους για το αποτέλεσμα της ομάδας τους κι άλλους λυπημένους. Το βράδυ του Σαββάτου ήταν όλοι ίδιοι. Οι διαφορές πήγαν… περίπατο και τα χαμόγελα περίσσευαν σε μια εκδήλωση που κατάφερε να ενώσει σημαντικά κομμάτια του ποδοσφαίρου της Λευκάδας, της Πρέβεζας και μέρους της Αιτωλοακαρνανίας.

pita1
Η πρώτη εκδήλωση για κοπή πίτας της ΕΠΣ Π-Λ που έγινε στην Λευκάδα (από το 1981 που ιδρύθηκε η Ένωση) στέφθηκε από επιτυχία, καθώς την παρακολούθησαν περίπου 300 καλεσμένοι. Άνθρωποι του ποδοσφαίρου με πρώτο τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη, πρόεδροι γειτονικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων (Άρτας, Αιτ/νίας, Θεσπρωτίας) αλλά και άλλοι από την περιοχή της Αττικής μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Τζανόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και πρόεδρος Επιτροπής πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής), ο πρώην διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος, διαιτητές από τον τοπικό Σύνδεσμο, παράγοντες, προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι ομάδων έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση αυτή που κάποιοι άνθρωποι όπως ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Π-Λ, Θανάσης Καββαδάς, αλλά και η παρουσιάστρια της όλης διαδικασίας Σοφία Αραβανή, μόχθησαν αρκετά για να στεφθεί με επιτυχία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές Λευκάδας και Πρέβεζας, Στ. Γρηγόρης και Στ. Γιαννάκης αντίστοιχα, αλλά και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

pita4pita 5

“Χωρίς αυτούς και πολλούς άλλους δεν θα βρισκόμασταν εδώ”
Ο Θανάσης Καββαδάς που προλόγισε την εκδήλωση ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να δώσει “την απαιτούμενη βαρύτητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο” που αποτελεί όπως είπε “την ραχοκοκαλιά του ελληνικού ποδοσφαίρου” και κάλεσε τους υπεύθυνους να ασχοληθούν με το θέμα της επιχορήγησης των σωματείων. Σκοπός της εκδήλωσης όπως είπε είναι “να τονίσουμε τον τεράστιο σεβασμό μας σε ποδοσφαιριστές, παράγοντες, αθλητικογράφους, αλλά και απλούς ανθρώπους που μάτωσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά στα χωμάτινα γήπεδα, βάζοντας την ψυχή, το μεράκι και την αγάπη τους για να αλλάξουν σιγά σιγά τα πράγματα και να φτάσουμε στο σήμερα” και συνέχισε λέγοντας “πως θα μπορούσαμε λοιπόν να τους ξεχάσουμε όλους αυτούς; Πως θα μπορούσαμε να μην τους τιμήσουμε έτσι συμβολικά για τις όμορφες μνήμες που μας προσέφεραν;”. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι “χωρίς όλους αυτούς και πολλούς άλλους, δεν θα βρισκόμασταν εμείς εδώ”.

pita7pita6

“Ενίσχυση μέσω στοιχήματος”
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της ΕΠΣ Π-Λ, Θωμά Κάρτσακλα και στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκης, ο οποίος αφού έκανε αναφορά στην πρόσφατη εκλογή του με 51 ψήφους επί συνόλου 55 χρησιμοποιώντας το σύνθημα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου “όλοι μαζί θα είμαστε πιο δυνατοί”, μίλησε και για την πρόταση που έκανε στον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω της φορολόγησης του στοιχήματος, δηλαδή των εταιρειών που έχουν σχέση με το θέμα αυτό.

pita8pita10

Οι βραβεύσεις
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον διαιτητή Τάσο Κάκο, σε παράγοντες που έχουν προσφέρει πολλά σε σωματεία του νησιού, σε παλαίμαχους παίκτες, σε αθλητικογράφους, ενώ δόθηκαν και τα κύπελλα πρωταθλήματος στις πρωταθλήτριες ομάδες της Β’ Κατηγορίας (σεζόν 2013-14) Α.Ο. Σύβρου και Θύελλα Σινώπης. Τιμητική πλακέτα πήραν οι εξής: Λάκης Καράμπαλης (πρώην πρόεδρος της ομάδας του Α.Ο. Καλαμιτσίου), Σπύρος Σουρδής (τέως πρόεδρος του Α.Ο. Καρυάς), Χαράλαμπος Σκλαβενίτης (τέως πρόεδρος του Α.Ο. Αγ. Πέτρου), Γιώργος Σταματέλος (πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Τσουκαλάδων), Σπύρος Κατωπόδης (πρώην πρόεδρος του Τηλυκράτη), Ηλίας Κατσιμπόκης (πρώην πρόεδρος ΠΑΣ Πρέβεζα), Αποστόλης Γαζής (πρώην παράγοντας του Οδυσσέα Νυδρίου), Κυριάκος Γαζής (ο αείμνηστος πρώτος πρόεδρος του Οδυσσέα), Θωμάς Λιόλιος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Γιώργος Βρεττός (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Πάνος Πολίτης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Θωμάς Γρηγόρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Λάμπρος Φούκας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Πλάτωνας Γρηγόρης (έχασε την ζωή του σε ηλικία 18 ετών μετά από τραυματισμό που είχε φιλικό ματς του Τηλυκράτη. Την πλακέτα παρέλαβε ο αδερφός του Σωτήρης), Μάκης Μελάς (εκ των ιδρυτών του Λευκάτα), Σπύρος Ασωνίτης (αθλητικογράφος), Κώστας Κολιός και Βησσαρίων Σάκκος (αθλητικογράφοι) και Γιώργος Δευτεραίος (αθλητικογράφος). Τιμητική πλακέτα εδόθη και στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού συλλόγου Κατούνας.

pita11pita9