Το ερχόμενο καλοκαίρι συμπληρώνονται έξι χρόνια από την στιγμή που ο Γιώργος Κατηφόρης ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τον Α.Ο. Καλαμιτσίου. Συνέβησαν πολλά από το 2011 έως το απόγευμα της 1ης Απριλίου 2017 που ο πρώην Α.Ο. Καλαμιτσίου και νυν Παλλευκάδιος στέφθηκε πρωταθλητής στην Α’ Κατηγορία και πήρε το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική. Ένας από αυτούς που δεν το έβαλε κάτω στα δύσκολα είναι και ο Γιώργος Κατηφόρης. Ο προπονητής του πρωταθλητή Παλλευκάδιου μας μίλησε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με τον Αχέροντα Καναλακίου, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της σεζόν που σε λίγο ολοκληρώνεται.

Ερ. Πόσα χρόνια περίμενες αυτή την στιγμή;

Απ. Πρωταθλητισμό κάνουμε τα τελευταία τρία χρόνια. Ξεκινήσαμε όμως από το μηδέν και η συγκίνηση είναι μεγάλη γιατί πετύχαμε τον στόχο μας με τον σωστό τρόπο. Δεν έχουμε καμιά βαριά φανέλα, δεν είμαστε Τηλυκράτης, ΠΑΣ Πρέβεζα, Αχέρων Καναλακίου και καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο.

Ερ. Αυτό το γεγονός δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία σας;

Απ. Βέβαια, πολύ μεγαλύτερη. Αυτό είπα και στους παίκτες. Σε κάποιους παίκτες πιο έμπειρους που έχουν πάρει πρωτάθλημα και με άλλες ομάδες, τους είπα ότι αυτό το πρωτάθλημα θα το θυμούνται περισσότερο από κάθε άλλο και νομίζω είναι κάτι που το κατάλαβαν.

Ερ. Τώρα που όλα τελείωσαν, πιστεύεις ότι ήταν εύκολο τελικά ή εσείς το κάνατε εύκολο;

Απ. Δεν ήταν εύκολο. Εξαιτίας, όμως, των αρνητικών αποτελεσμάτων του Καναλακίου πήραμε μεγάλη διαφορά. Στην πορεία αυτό το γεγονός, της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς, αποτέλεσε τροχοπέδη γιατί κάπου χαλαρώσαμε και χάσαμε βαθμούς που δεν θα έπρεπε. Πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι ήμαστε η πρώτη ομάδα που φτάνει στην απευθείας άνοδο από την στιγμή που καθιερώθηκε το σύστημα των πλέι οφ .

Ερ. Από τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι ποιες θεωρείς καθοριστικές για την επίτευξη του στόχου;

Απ. Κάθε χρόνο είχαμε καλή ομάδα. Μας έλειπε όμως το… αλατοπίπερο, κάποιοι παίκτες ποιοτικοί που θα μας έδιναν αυτό που μας έλειπε. Δεν είναι ένας παίκτης, όλοι όσοι ήρθαν μας έδωσαν αυτό που έπρεπε για να πάρουμε το πρωτάθλημα.