Πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική παρέλαση το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική αγορά της Λευκάδας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα πολύ εντυπωσιακά γκρουπ, τα οποία με πολύ φαντασία και μεράκι συμμετείχαν στην παρέλαση. Τόσο τα πεζά όσο και τα άρματα ήταν εξαιρετικά με τον Σύβρο να κλέβει για φέτος τις εντυπώσεις. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους!

Τα φετινά βραβεία: Πεζά: 1ο βραβείο «Ζούζουλα» Αργυρή Κατωπόδη, 2ο βραβείο «Φαρομανάμε στον ασπρόμαυρο κόσμο» Ειρήνη Μεσσήνη, 3ο βραβείο» Ανορεξία φαρομανιόζα» Σία Βουτσινά.

Άρματα: 1ο βραβείο στο Σύβρο, 2ο βραβείο «Πυραμίδες – Φαραώ» του Αποστόλη Καραβία, 3ο βραβείο στον Απόλλωνα Καρυάς. Εύφημη μνεία δόθηκε στο γκρουπ «Το «φαράγγι της Μέλισσας».

Καθόλου εξαιρετική ήταν η οργάνωση του όλου θεάματος, όπως το παρακολουθήσαμε εμείς από το σημείο που βρισκόμασταν στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας. Καμία τάξη, καμία οργάνωση! Να μην υπάρχει πουθενά οριοθέτηση, όλοι χύμα στο δρόμο της αγοράς!

Ο κόσμος να μην σέβεται για άλλη μια φορά τους καρναβαλιστές, να περπατάνε ανεξέλεγκτα ανάμεσα στα γκρουπ, να σπρώχνονται να περάσουν δίπλα από τα άρματα

και μέσα σε όλο αυτό το χαμό ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου μόνος του να προσπαθεί, και αυτό να το τονίσουμε, να διορθώσει κάπως την κατάσταση. Κάτι που ήταν βέβαια αδύνατο να το καταφέρει.

IMG_8760

Επανειλημμένα ακούσαμε για μια ομάδα εθελοντών που θα μπορούσε ενδεχομένως να συσταθεί για το καρναβάλι όπως γίνεται και στον Πράσινο Ημιμαραθώνιο, όπου είδαμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα όταν υπάρχει πραγματικά οργάνωση πίσω από ένα γεγονός. Δεν θα πούμε άλλες λεπτομέρειες, αυτά θα συζητηθούν κάποια στιγμή όταν υπάρξει πραγματικό σχέδιο για το πώς διοργανώνονται τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

Μέχρι τότε θα συνεχίζουμε να λέμε ένα «και του χρόνου» με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία ότι μπορεί κάποια στιγμή να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο οργανωμένα.

 

Όσο για την μουσική και τον παρουσιαστή Νίκο Βερύκιο, ο οποίος και αυτός έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν ακουγόταν, ο ήχος υπερκάλυπτε την όποια προσπάθεια επικοινωνίας, με αποκορύφωμα η απονομή των βραβείων να γίνει όταν πλέον είχε αποχωρήσει ο κόσμος!