ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  29  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1:30 μμ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών (Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου) και ΚΑΛΟΥΜΕ  τους γιατρούς του νοσοκομείου, του κέντρου υγείας  και του κέντρου ημέρας σε μαζική συμμετοχή.

Συνάδελφοι μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  όπως:

  • Τις απλήρωτες εφημερίες, νυχτερινά και υπερωρίες, Κυριακές και αργίες.
  • Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που έχουν οδηγήσει σε οριακή και επισφαλή λειτουργία τμήματα  και κλινικές και μας έχουν οδηγήσει  σε σημείο να  μην μπορούμε να πάρουμε τις  άδειες μας.
  • Τη συνεχιζόμενη «αιμορραγία» προσωπικού με τις συνταξιοδοτήσεις, μετακινήσεις σε άλλες δομές, άδειες κυήσεως και λοχείας, παραιτήσεις.
  • Τη χρόνια καταπόνηση λόγω της φύσης της εργασίας  σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού που έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας μας.
  • Τη μη έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 7Κ/2022 (η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2022) για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Τη διαρκή ομηρία χρόνων των συμβασιούχων (επικουρικών, με συμβάσεις ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) που καλύπτουν πάγιες, διαρκείς και επιτακτικές ανάγκες και δουλεύουν  με πετσοκομμένα  δικαιώματα.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ  ΝΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ  ΘΕΣΗ…..  ΜΕ  ΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ   ΣΤΟ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ !

Τα προβλήματα που βιώνουμε ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από όλες τις κυβερνήσεις. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται κρατικά κονδύλια ώστε να επιδοτούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να αυξάνουν τα  κέρδη  τους και ταυτόχρονα, με την απαξίωση και την υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας να εξασφαλίζεται νέα πελατεία για τις  ιδιωτικές κλινικές  και τα διαγνωστικά κέντρα.

Το   Δ.Σ.